Már tavaly akkora volt a kiszabadulás, amire nem készültek fel a repterek és légitársaságok, őrült káoszba fulladt az utazás egész nyáron szerte Európában. Idén talán felkészültek, hiába utaznak még többen, bírja a repülési infrastruktúra a gyűrődést. Az utazóknak inkább a durva áremelkedés okoz fejtörést – szállnak az árak a repjegyektől a szállásokon át az autóbérlésig, de ott vannak még a pénzügyi szolgáltatások is, és azokon is tisztes összeget bukhatunk, ha nem figyelünk eléggé.


A nyaralószezonra ráfordulva összegyűjtöttük a legfontosabb hasznos információkat és jó pár tippet arról, hogy most, 2023-ban mire érdemes figyelni az utazás előtt és út közben, ha kényelmesen és rossz szájíz, értelmetlen pénzkidobás nélkül akarunk hatalmas élményekre szert tenni nyaralásunk idején. Ha mindenre odafigyelünk, akár egy újabb kis utazás árát spórolhatjuk meg.

Lemondhatatlan szállások
Még csak tervezzük a nyaralást, de már sokat bukhatunk a nem körültekintő szállásválasztással. Ahogy lefutott a járvány, és robban az utazási kedv, úgy tűnnek el a legjobb lemondási opciók a szálláskínálatból. Egyre több az olyan ajánlat, amelyiknél a foglalás pillanatában fizetni kell, és történjék bármi, nem kaphatjuk vissza a pénzünket, ha nem utazunk.