A piacomat én is a magam bőrén tanultam meg
Tomán Szabina modellből lett vállalkozó, és azt mondja, a legtöbb dolgot önképzéssel tanulta meg az üzleti életben. A tanácsadással egybekötött lifestyle brand az életmódváltást segítő vállalkozások területén úttörő volt tíz évvel ezelőtt. „A piacomat én is a magam bőrén tanultam meg.” Amikor 2015-ben megalapította márkáját és vállalkozását, a Toman Lifestyle Kft.-t, még nem volt akkora a cége, hogy képzésre lett volna szüksége.

Tomán Szabina, a Toman Lifestyle alapító-tulajdonosa, a Cápák között egyik befektetője


„Ösztönösen végeztem a dolgomat. Persze mellettem voltak a megfelelő szakemberek, a gazdasági vezető, a könyvelő, a jogász.” Amikor a cég növekedni kezdett, szembekerült hiányosságaival. „Ha úgy érzem, hogy valamiben nem vagyok elég jó, vagy kevés a tudásom valamilyen döntéshez, ma is megkeresem a legjobb szakembereket. Nem mindig az én véleményem alapján születik meg a végső döntés, mert annyiféle információ van, amiben elveszünk.”


Úgy látja, a hibáktól senki nem mentheti meg az embert, de bizonyos cégméret fölött mindenképpen érdemes külső, szakmai véleményeket is figyelembe venni. Ahhoz, hogy jó vezető legyen, mindig segítséget kért, a szervezet növekedésénél például Iglódi Csaba vezetői tanácsadótól, míg az IT és a startupok világáról Balogh Petyától tanult sokat.