“A boldogulásunk a képességeinken múlik”

A tanulást, a munkahelyi teljesítményt, a mentális egészséget, de még a művészi vagy a sportteljesítményeket is elsősorban az elme alapképességei határozzák meg. Ezeket sokáig adottnak vették, de a BrainRx programmal néhány hónap alatt jelentősen és maradandóan fejleszthetők.

Ma már teljesen alapvető hozzáállásnak számít a sportban az, hogy a speciális képességek mellett, sőt talán azok előtt az alapképességeket is fejleszteni kell. Mi értelme van mondjuk egy focistának a rúgótechnikáját csiszolgatni, ha nincs meg az egyensúlyérzéke ahhoz, hogy jól odaálljon egy lövéshez? És folytathatnák a sort: állóképesség, gyorsaság, mozgáskoordináció, hajlékonyság, a pályán történő események feldolgozása, és így tovább – az alapképességek rendbetétele nélkül a világ legtehetségesebb játékosából sem lesz ünnepelt sztár.

Ehhez képest, ha valaki mondjuk küzd a nyelvtanulással, akkor általában azt kapja, hogy tanuljon keményebben, esetleg különböző tanulási technikákat próbáltatnak ki vele – de mi van, ha az alapképességekkel van a baj? Lehet, hogy ha a szavak és nyelvtani szabályok tanulása helyett a nyelvtanuláshoz szükséges alapképességeit fejlesztenék, akkor a nagy szenvedésből hirtelen gyors haladás lenne.