Filó Gábor, a Dembell Hungary vezérigazgatója. Végzettsége gépészmérnök, már a lakóautók fejlesztésében is részt vett. Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a Dembell állami támogatás nélkül vészelte át a covid utáni éveket.
A Dembell lakóautói Mercedes-alapra épülnek. Az alváz szintjére tisztavíz- és szennyvíztartály, generátor és klímaberendezés kerül.
A két méter belmagasságú lakóteret az alaptól egy második alváz választja el, itt van a padlófűtés és az elektronika. A lakóautóban prémium fürdőszoba és teljesen felszerelt konyha is van, a plafonról leereszkedő második franciaágynak hála pedig akár négyen is éjszakázhatnak
a fedélzeten.
A járművek diagnosztikai szoftvere győri mérnökök bevonásával készült, az ajtók okostelefonnal nyithatók.
A lakóautók három kivitelben kérhetők, motor szállítására alkalmas oldalsó tárolóval, Smart méretű hátsó garázzsal vagy azzal a képen is látható garázzsal, amibe egy négy méter hosszú autó is elfér. Az utazás idejére a hálószoba szintje fél méterrel megemelkedik, hogy a szállítandó autó a tengely fölött kényelmesen elférjen.
Álló helyzetben a lakótér jobbra 70, balra 50 centivel megnövelhető.
A Red Dot díjas dizájn és márkakép a Ustory Branding alapítóihoz, Ruppert Dánielhez és Csonka Fruzsinához fűződik. A Miele konyhabútorokkal felszerelt enteriőrt a luxusjachtok világából ismert stúdió, az olasz Galeazzi e Minotti tervezte.

Jó biznisz?
A cég 2019-ben kezdte meg az első eladásra szánt lakóautó fejlesztését és gyártását. Eleinte luxusautó- és jachtkereskedőkön keresztül próbáltak érvényesülni, ma már a közösségi médián találják meg őket a német, amerikai és közel-keleti milliárdosok. Egy exportképes magyar vállalkozás az agglomerációból.