Megháromszorozta nyereségét, és közel ezer milliárdos profitot termelt tavaly az OTP csoport – magyar viszonyok között szédítő szám. Ahogy az év elején erről és az OTP más eredményeiről beszélgetett Fekete Emese és Ács Gábor, arra jutottam, ez megér egy szokatlan Forbes-címlapot, ahol nem az alapító, hanem maga a cég van a középpontban.


Emese és Gábor pedig elkezdtek utánajárni, hogyan született meg a lomha és állami Országos Takarékpénztárból a régió kiemelkedő banki sztorija és persze az óriási nyereség. A történet, ahogy ez a cikkből is kiderült, elválaszthatatlan Csányi Sándortól, így kapta a címlapsztori A pénzgyár és igazgatója címet, de nem mentünk el amellett sem, hogy kik állnak az első sorban Csányi mögött. Az elnök emberei külön részt kaptak a címlapsztoriban.


Az OTP lehet a magyar gazdaság egyik büszkesége, és technológiai fejlesztésük is van bőven, mégiscsak egy nagy, konzervatív bank. Ellentétben a kicsi, progresszív, gyors és nemzetközi növekedési lehetőséggel bíró technológiai cégekkel, azaz a startupokkal. Zsiborás Gergő az idei startupjelentés mellé hozott öt olyan magyar startupot, amelyik a Prezi–­LogMeIn–Ustream-szentháromság után, tőlük tanulva tud sikeres lenni, sokszor le is futva az elődöket. Itt vannak ők, az új start­up­­­­­generáció!