A repülés szabályait vérrel írták
Kapu Tibort 247 jelentkezőből választották ki, jó eséllyel ő lesz a második magyar űrhajós. A tervek szerint harminc napot fog tölteni a nemzetközi űrállomáson a Hunor program keretében, és különböző kísérleteket, termékteszteket fog elvégezni. Ez harminc nap kőkemény munka lesz, és felteheti vele a magyar űripart a nemzetközi térképre. Mennyire veszélyes az űrutazás? Mi jön a visszatérés után?
Kérdezett: Zomborácz Iván

A legnagyobb jazzfesztivál
Kleb Attila harmadik éve szervezett akkora jazzfesztivált, amekkora rég nem volt itthon. A csaknem százmilliós költségvetésű JazzFest Budapesten több mint hetven fellépő zenélt a város tizennyolc kisebb klubjában és nagy koncerttermében, és az alapítók máris számos nagy nemzetközi jazzfesztiválra juttatták el a magyar jazzmuzsikusokat. A fesztiválguru és fia most azt tűzte ki célnak, hogy a fiatal tehetségeknek minél több külföldi fellépési lehetőséget találjon.
Írta: G. Tóth Ilda

Ökoforradalom a garázsból
Hulladékmentes, környezetbarát, és nem csak ígéri a hatékonyságot. Háromfai Balázs a régi tejesüveges rendszer logikájára alapozta meg takarítószer-bizniszét. Még nincs ötéves a Biobubi, de az eredmény több mint húszezer biobubizó háztartás, megtriplázott árbevétel, brutális Facebook-elérés, valamint újabb terméktervek, megcélzott piacok.
Írta: Tóth-Biró Marianna