A világ az én kék zónám

„Nem úgy terveztük, hogy ott éljük le az életünket. Egy évre indultunk, kettő lett belőle, és elképesztően feltöltő volt” – mondja Halmos Ádám. Éppen a júniusi könyvhétre költöztek haza családjával Bali kulturális központjából, Ubud városából. Az volt az egyik fő motivációjuk két éve, hogy a gyerekeik hadd járjanak kis ideig az ottani különleges nemzetközi iskolába, a dzsungel közepén működő Green Schoolba. (Korábban Baráth Barna, a REAL School alapítója költözött ki oda a családjával, és át is vette egy időre az iskola menedzselését, aztán Cseke Eszter és S. Takács András – az On the Spot – rendezkedtek be Balin, többek között azért, hogy a fiuk kipróbálhassa a Green Schoolt.)


„Fantasztikus közösség alakul ott mindig, ráadásul úgy, hogy a tagok két-három évente lecserélődnek. Kilencven százalékban expatok gyerekei járnak az iskolába, olyanok, akik jellemzően egy-két évre költöznek Balira” – meséli Ádám. Mindannyian vagy azért mennek oda, hogy sabbaticalt vegyenek ki, és pihenjenek, vagy hogy távolról dolgozzanak, kizökkenve az addigi életritmusukból.


Az a közös bennük, hogy valami nagyon újszerű élményt akarnak adni a gyerekeiknek, és van idejük rá, hogy a család sokat legyen együtt. A balinéz kultúra mindennek különleges alaphangot ad.