Alig jutottak szóhoz, amikor megtudták, hogy paleo

Csokoládé- és kókuszillat lengi be az All In Natural Food gödöllői telephelyét. A pultokon Sacher-torta készül mindenmentes változatban, mandula- és lenmagliszttel, kókusztejjel, paleo almacukorral. Közben egy másik helyiségben málnaöntet kerül a kesukrémes tortára. Minden torta az alapító tulajdonos, Kiss Enikő alkotása. Sokszor éjjelente is fakanállal a kezében süt-főz, és addig áll az üzemi konyhában, amíg tökéletes nem lesz, amit megálmodott. „Azt szeretem, amikor már mindenki hazamegy, és alkothatok. Nemrég olyan tiramisut csináltam, amiről nem mondanád meg, hogy nem eredeti mascarponekrémből van.”

A szeme sem rebben, amikor arra kérem, hogy a fotóhoz fusson a térdig érő pipacsmezőben. Atletikus alkatán és a légies mozgásán látszik válogatott hétpróbázói múltja. Huszonhat éves volt, amikor abbahagyta a versenyzést, de a sport ma is fontos szerepet játszik az életében. Szüksége is van az erőnlétére és az energiájára a sok munkához. Nemrég húzták fel a fagyasztóházat, párjával éjjel-nappal az építkezésen dolgoztak. De ha kell, maga főzi meg kókusztejből és tisztított vízből a joghurtot, és gyakran éjszakáig bent marad a gödöllői üzemben. Erre az esetre ágy is van az irodája melletti szobában.


Enikő mindig maximalista volt. Az 1998-as budapesti atlétikai Európa-bajnokság hétpróbaversenyén egy jól sikerült 183 centiméteres magasugrás után megkísérelte a 186 centimétert is átvinni, fáradásos törést szenvedett a lábfejében, de nem adta fel. Helyből lökött súlyt, mert mozogni nem nagyon tudott, de végigcsinálta. Igaz, hogy másnap alig bírt az ágyból kikelni, de így is tizenharmadik lett.