Négyévszakos rendezvényhelyszín karnyújtásnyira Budapesttől

A szentendrei Daalarna Garden rendezvényhelyszín a fenntartható luxus élményét kínálja mindenkinek, aki biztonságra, minőségre és kényelemre vágyik egy olyan helyen, amely karnyújtásnyira található Budapesttől, mégis kellő távolságra annak érdekében, hogy minden a teljes kikapcsolódást szolgálja. Benes Anita, az öthektáros birtok egyik megálmodója mesélt a különleges projektről, amely idén végre a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit.

Benes Anitának, a Daalarna alapító-tulajdonosának nyolc évvel ezelőtt jutott eszébe, hogy férjével együtt létrehozzanak egy vidéki otthont az esküvői ruhamárka számára. „Az elmúlt években rengeteg fantasztikus embert volt szerencsénk megismerni a munkánknak köszönhetően, akikkel életünk egy-egy pontján találkoztunk” – meséli Benes Anita. „Egy-egy ilyen találkozás alkalmával gyakran eszembe jutott, milyen jó lenne ezekkel az emberekkel, akikkel hasonló az értékrendünk és a világlátásunk, tovább kapcsolódni, és a férjem – aki építészeti területen dolgozik évek óta – hasonlóan érzett a saját ismeretségi körével kapcsolatban. Így jött az ötlet, hogy közösen létrehozzunk egy olyan helyszínt, amely a Daalarna vidéki otthonaként funkcionálhat, hogy tovább folytathassuk a megkezdett beszélgetéseket egy pohár bor és finom ételek társaságában, évszaktól függően a medence vagy a kandalló mellett.”

Benes Anita, a Daalarna alapító-tulajdonosa

A százötven fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszín egy közel 1000 m² hasznos alapterületű épületegyüttest és egy 5 hektáros parkot – a közepén egy egyhektáros levendulamezővel – ölel fel. A térkialakításban szem előtt tartották, hogy egy meghitt lánykérésre, egy ötven fős csapatépítőre, de akár egy százötven fős céges karácsonyi partira egyaránt alkalmas lehessen a Daalarna Garden. A birtok tavaly még csak próbaüzemmódban, a Daalarna saját rendezvényeire (sajtóesemény, céges karácsonyi parti és workshop) és néhány privát és üzleti eseményre, valamint forgatásra nyitotta meg kapuit – így volt idejük tesztelni a helyszínt a 2024-es teljes nyitás előtt.