A Disfrutar Ferran Adrià legendás éttermének, az El Bullinak közvetlen örököse, és az elődhöz hasonlóan az utód sem tréfál. A sokadik látogatás ellenére még mindig tudnak meglepőt mutatni, sohasem állnak le a kísérletezéssel.
Az örökség gyakran súlyos teher. A katalán szupersztár, Ferran Adrià egészen 2011-ig vitte végtelenül kísérletező éttermét, az El Bullit, majd a stafétabotot három korábbi fejlesztőszakácsa vette át. Ők végül befektetői segítség nélkül, Barcelonában alapították meg éttermüket, a Disfrutart.
Disfrutar, azaz élvezd – már az étterem neve is erre bátorítja a vendéget. Itt tényleg mindent elkövetnek, hogy csillogó szemeket lássanak. A hangulat laza, inkább vendéglős, de cseppet sem nyomasztó, az ételekbe legalább annyi energiát fektetnek, mint a legkomolyabb, gyakran ünnepélyes ceremónia helyszínként működő éttermek.
Az örökség a molekuláris gasztronómia terepe, az étellel, az alapanyagokkal való játék legfelső foka. Itt semmi sem az, aminek látszik, még a halmazállapot sem. Néha beérik azzal is, hogy a valóság játékosságát mutassák be: a különböző növényi csírák megdöbbentően erős ízeket sorakoztatnak fel, a garnéla pedig a maga egyszerűségében tökéletes.
Talán még soha nem változott ilyen gyorsan, hogy hol és hogyan dolgozunk, mint az elmúlt években. A modern vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell az új ritmushoz és igényekhez, hogy versenyképesek maradjanak és megfeleljenek a munkavállalók elvárásainak. Ebben a dinamikusan változó környezetben olyan irodai szolgáltató kell, aki képes gyorsan alkalmazkodni és mindenre van válasza. Ilyen a Qubes […]
Talán még soha nem változott ilyen gyorsan, hogy hol és hogyan dolgozunk, mint az elmúlt években. A modern vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell az új ritmushoz és igényekhez, hogy versenyképesek maradjanak és megfeleljenek a munkavállalók elvárásainak. Ebben a dinamikusan változó környezetben olyan irodai szolgáltató kell, aki képes gyorsan alkalmazkodni és mindenre van válasza. Ilyen a Qubes by HB Reavis.
A Qubes nem csupán egy hagyományos iroda. Rugalmas, rövid távú bérleti szerződéssel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy projektekhez, alkalmi munkákhoz vagy éppen növekvő csapatokhoz igazítsák irodai igényeiket. Ez a flexibilitás segít a munkaadóknak, hogy könnyedén alkalmazkodjanak az üzleti környezet változásaihoz, minimalizálva ezzel az adminisztrációs terheket és költségeket, hiszen befektetés nélkül, azonnal lehet költözni.
Új technológiák
A jövő okos irodái olyan innovációkat kínálnak, mint az intelligens világítás, a költséghatékony energiafelhasználás és a virtuális asszisztensek. Ezek az újítások nemcsak a hatékonyságot növelik és a költségeket csökkentik, hanem javítják a produktivitást és támogatják a kreativitást is. A HB Reavis által a bérlők számára fejlesztett More applikációban elérhető concierge szolgáltatás például segít a mindennapokban is, hiszen még az ügyintézés (ruhatisztítás, kulcsmásolás, virágrendelés) egy részét is magára vállalja.
Jóllét, jó munka
A különféle bel- és kültéri rendezvények (jóga, tetőtéri mozizás, workshopok) nemcsak színesítik a hétköznapokat, de a rendszeres egészségügyi szűrővizsgálatokkal a bérlők egészségére is nagy hangsúlyt fektetnek. A fenntarthatóság egyre fontosabb tényezővé válik a vállalatok számára, a társadalmi felelősségvállalás és környezetvédelem iránti elkötelezettség nem csupán erkölcsi kötelesség, hanem üzleti előny is, ami hozzájárul a hosszú távú versenyképességhez. A HB Reavis ezen a területen is éllovasnak számít, és nemrégiben 30 millió eurós fenntarthatósági kölcsönt kapott az ING Banktól. Ez a beruházás lehetővé teszi számukra, hogy továbbfejlesszék a fenntartható irodai megoldásaikat és aktívan hozzájáruljanak a környezetvédelemhez.
A fenntarthatóság azonban nemcsak a környezetvédelemről szól. A társadalmi és gazdasági hatások is fontos szempontok. A HB Reavis elkötelezett amellett, hogy tökéletesítse a társadalomra és környezetre gyakorolt hatását és támogassa a közösséget. A Qubes által kínált innovatív szolgáltatások és a fenntarthatósági célkitűzések mind hozzájárulnak, hogy a modern vállalatok könnyedén alkalmazkodjanak a változásokhoz, és ezáltal hatékonyabbak, versenyképesebbek legyenek és társadalmilag felelős szereplőkké váljanak.
Ritka együttállás, hogy két nagy őskonkurens kártyatársaság együtt adjon interjút, és mellé még a legnagyobb hazai bank is az asztalhoz üljön. OTP–Visa–Mastercard-nézőpont arról, ami ma mindenkit aggaszt: kártyacsalásokról, banki átverésekről.
Csilivili homokozónak, sokáig ritka költséges hobbinak tűnt, és már azon tipródtak, hogy lehúzzák-e a rolót. Aztán nagyon berobbant, és a Számlázz.hu volt tulajdonosai neobankot is indítottak.
Nádudvari Élelmiszer Kft.
2024 Június Támogatói tartalom Nádudvari Élelmiszer Kft.
Egy mezőgazdasági nagyvállalattól érkezett a Nagisz Csoporthoz tartozó Nádudvari Élelmiszer Kft.-hez bő három évvel ezelőtt Nagy Ádám ügyvezető igazgató. A vállalat az elmúlt években látványosan fejlődött: tavaly árbevételi rekordot ért el, ma már az exportpiacokra lépésen dolgozik, és a neve is egyre jobban cseng a hazai piacon. Egy új kezdet Nagy Ádám 2020 őszén beszélgetett […]