Disfrutar

Az örökség gyakran súlyos teher. A katalán szupersztár, Ferran Adrià egészen 2011-ig vitte végtelenül kísérletező éttermét, az El Bullit, majd a stafétabotot három korábbi fejlesztőszakácsa vette át. Ők végül befektetői segítség nélkül, Barcelonában alapították meg éttermüket, a Disfrutart.


Disfrutar, azaz élvezd – már az étterem neve is erre bátorítja a vendéget. Itt tényleg mindent elkövetnek, hogy csillogó szemeket lássanak. A hangulat laza, inkább vendéglős, de cseppet sem nyomasztó, az ételekbe legalább annyi energiát fektetnek, mint a legkomolyabb, gyakran ünnepélyes ceremónia helyszínként működő éttermek.

Disfrutar Itt találod: C. de Villarroel, 163, Barcelona Ennyibe kerül: 290 euró/menü


Az örökség a molekuláris gasztronómia terepe, az étellel, az alapanyagokkal való játék legfelső foka. Itt semmi sem az, aminek látszik, még a halmazállapot sem. Néha beérik azzal is, hogy a valóság játékosságát mutassák be: a különböző növényi csírák megdöbbentően erős ízeket sorakoztatnak fel, a garnéla pedig a maga egyszerűségében tökéletes.