A piros rózsa ideje lejárt

Egy pazar virágcsokor bármelyikünk napját feldobja, és bár régebben szinte kizárólag különleges alkalmak adtak okot virágvásárlásra – főleg férfiak, nőknek –, mára jelentősen megváltoztak a szokások. Egy biztos, egy csodás virágcsokor az érzelmek kifejezésének és az ajándékozásnak az egyik legjobb módja – de miért ne szerethetnénk egyszerűen csak magunkat egy kedd délután?

„A nők már nem várnak arra, hogy megkapják, amit szeretnének, inkább megveszik maguknak. És közben a férfiak is egyre kevésbé csak alkalmakra vásárolnak! – mondja Gonda-Nagy Sejla, a 13. kerületi Neked Szedtem virágüzlet tulajdonosa. Azt meséli, a virág ma már nemcsak ajándék vagy kiegészítő, egyre inkább mindennapi örömforrás és kifejezőeszköz is. „A virágok szépsége, finom illata érzelmeket vált ki belőlünk, a hétköznapi élet apró kis örömforrása” – fogalmaz. Erre ráerősít, hogy a budapesti üzletbe belépve nem egy hagyományos virágboltba érkezünk meg, hanem inkább egy hangulatos műterembe. Az atmoszférát francia stílusú kiegészítők és zene teszik még varázslatosabbá, miközben Sejla mosolya köszönt minket.

A virágok pont ugyanolyan sokszínűen gyönyörűek, mint a nők maguk. Választáskor nem csak a szépség és az illat a fontos, hanem az is, hogy az adott virág milyen hangulatot közvetít. A hozzám betérőknek is azt szoktam javasolni, hogy ezt vegyék figyelembe vásárláskor és a virágok kiválasztásakor.”