Nyolc éve mutatjuk be élőben a magazint. Januárban elbúcsúztunk a Kilövéstől. Hamarosan új esemény jön, az Afterwork.
Számokban 75 alkalom 230 előadó 5250-nél több jegyvásárló 5 éve a DNB Budapestben (Marriott Hotel) 55-ször a KPMG támogatásával
Mostantól Afterwork A jó történetek összekötnek, nem csak papíron. Itt a Kilövés utódja, ahol az izgalmas színpadi beszélgetéseken túl egy pohár bor és finom falatkák mellett nyílik lehetőség a kapcsolódásra. Mikor? Június 13., október 17. és december 5. Hol? DNB Budapest (Marriott Hotel).
Svéd ízek, egy két Michelin-csillagos séf és magyar szakácsok fúziója
a minimál skandináv étteremben.
Daniel Berlin képe nem mosolyog az újságosstandokon, arca nem villog a tévében, és még müzliszelet sincs elnevezve róla. A szerény, munkájára koncentráló szakács egykori szülői házában sikeresen működtette aprócska éttermét, ami két Michelin-csillagot és sok törzsvendéget hozott neki (köztük engem is). A kis vidéki étterem igazi családi kalákában működött a parányi Skåne-Tranås nevű faluban, alkalmanként legfeljebb tíz vendéget fogadtak. Pár évvel ezelőtt, felesége halála után Daniel idilli világa széthullott. Most sikerült újradefiniálnia magát, és ismét egyensúlyba került az életük gyermekeivel. A régi étteremhez közel nyitotta meg új helyét, pár szobás hotel és borbár is tartozik hozzá, na meg kilátás (svédül vyn) a tengerre. Persze ez nem a francia Riviéra, hanem Skandinávia, egyszerre van köd és éles napsütés, északi színvilág és végtelen nyugalom.
Itt keresd! Vyn Restaurant Höga vägen 72. 272 92 Simrishamn, Svédország Menü: 120 000 forint + ital
A környékre jellemzően az épület nem hivalkodó, hófehér falak és egyszerű, szigorú vonalak jellemzik. Belül már minden a melegségről, a vendégszeretetről szól. Kifinomult dizájnbútorok és kerámiaszobrok alakítják kellemes vendégtérré az egykori gazdasági épületet. Daniel most is nemes ízléssel állította össze az új menüt. A legfontosabb az alapanyagok tisztelete és az ízek egyedi kombinálása, így készíti élvezhető és finom tányérjait. Nem fog sokáig tartani, hogy újra két Michelin-csillagja legyen.
Fácánmáj, zeller, édes rákocskák, vadhúsok, fürj, homoktövis, languszta (életem egyik legjobbja), karamella és sok gyökeresen svéd összetevő (például a Kalix Löjrom halikra, a Skrei tőkehal vagy a Fjällko havasi marhakrém). A kiváló érzék, a magas színvonalú technikai tudás, a 21. század konyhagépeit mellőző klasszikus főzési eljárások meghozták a várt eredményt. A grill- és a desszertpályáért ráadásul egy-egy fiatal magyar szakács felel, Csertő Richárd és Galló Viola nevével találkozunk még.
A harmadik üzleti évét kezdő Infinite Capital még fiatal befektetési tanácsadással foglalkozó vállalkozásnak számít, mégis ott tart, hogy tavaly kétszámjegyű növekedést ért el, mind a bevétel, mind az állomány, mind pedig az ügyfélszám szempontjából. „Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni”: Walt Disney híres mottóját vallják az alapítók, Bencsik Roland és Sovágó Zsolt is, […]
Mikor vettél vagy adtál el utoljára lakást?Nézd, én úgy vagyok ezzel, hogy van egy értelmezhető ingatlanállományom, tehát nem mostanában. Legutóbb 2012-ben. Vettél vagy eladtál?11-ben vettem, 12-ben eladtam. De mivel rajongok a pénzügyekért (Sándorfi Balázs a Bankmonitor alapító tulajdonosa – a szerk.), el tudom képzelni a pénzemet a pénzügyi megtakarítások között is, és nem vagyok megszállott az ingatlan irányába. Amikor 2014-től […]
A merev iskolai keretek helyett szabadabban, délutáni képzéseken tanítanak rajzolni, fotózni vagy az építészet alapjaira. Három kreatív alkotóműhely, ahol nemcsak szakmát lehet szerezni, de öröm odajárni.