Harminc másodpercben meg kell tenned mindent

Három fiatal nőgyógyász segíteni akar, és ehhez a rendelőn kívül a közösségi médiát is segítségül hívják. A Nődokik edukatív, informatív, néhol humoros, de mindenképpen közérthető videói rövid idő alatt értek el több százezres nézettséget, már több mint 110 ezer követőjük van az Instagramon és a TikTokon.


Céljuk annyi, hogy nőknek és férfiaknak is érthetővé tegyék a női test működését, elmagyarázzák a normális és a nem normális közti különbséget, és segítsenek, mikor érdemes orvoshoz fordulni. Közben meg persze jól is érzik magukat, hiszen kollégákból lett jóbarátok ők, valószínűleg akkor is együtt töltenének jó pár plusz órát munka után, ha nem lenne a Nődokik. Az, hogy együtt érzik jól magukat, nemcsak az interjún, a videóikból is átjön.


Egyelőre nem terveznek közös magánpraxist. Az állami szektorban dolgoznak mindhárman, közben kutatnak és tanítanak is. Minden idejüket kitölti a gyógyítás és a Nődokik, de gyakran érzik már fél év után is, hogy a közösségi médiás létezés kezd túlnőni rajtuk. Keresd az interjút a Forbes.hu-n!
Kérdezett: Somogyi Szonja