Thummerer: 40 éve a tökéletes borok nyomában

A Thummerer Pincészet legnagyobb sikere a díjnyertes borok mellett az, hogy máig a család kezében maradt és minden fontos pozícióban az alapító, Thummerer Vilmos leszármazottai dolgoznak. Így maradhatott meg az életfilozófia esszenciája: a német ősök munkaetikája és a tökéletes végeredményre való szinte megszállott törekvése. A perfekcionizmus eredménye pedig mintegy félezer érem, díj és kitüntetés, valamint két világbajnoki aranyérem – ezt a borcsomagot most akár meg is lehet rendelni.

„Nagyszüleim története igazán inspiráló, és úgy gondolom, hogy nemcsak a családunk, hanem az egész borászati közösség számára is. A pincészet alapjait 1984-ben rakták le, rendkívüli elszántsággal. Mára már 120 hektár területen termelünk szőlőt” – meséli Pulay Polett, aki a gazdasági ügyvezetést és a marketinget viszi a pincészetnél, és a család harmadik generációját képviseli. A pincészet több európai országban is jelen van boraival, de a Távol-Keletre és az idén Amerikába is exportáltak már – széles szortimentük könnyen talál célcsoportot az ország határain kívül is.

„Az innováció és a hagyományos borászati technikák ötvözése teszi lehetővé számunkra, hogy a piac igényeit is kielégítsük, ugyanakkor a saját elvárásainkkal is egyező borokat készítsünk” – mondja Polett, aki azért hangsúlyozza: a magyar piac mindig is a legfontosabb marad számukra, külföldi jelenlétük küldetése is elsősorban az, hogy a magyar borkultúra hírét vigyék. Erre a legalkalmasabb az Egri Borvidékről természetesen az Egri Bikavér, mely a Thummerer Pincészetnél Classicus, Superior és Grand Superior kategóriákban is elérhető, és amiről legutóbb a híres színész, Stanley Tucci is csak áradozni tudott a social mediában, magyarországi látogatása alkalmával.