Hogy ne legyen a lét purgatórium

Írta: G. Tóth Ilda, Somogyi Szonja

Dr. Mangó Gabriella: A gyógyítás útjai
Jaffa kiadó, 2024, 4499 forint
Miről szól? „Itt bolyongunk a természet­gyógyászati és orvosi gyógymódok útvesztőjében, és elfelejtjük, hogy a gyógyítás kulcsa a mi kezünkben van!” – írja egy ponton könyvében Mangó Gabriella. A háziorvos, természetgyógyász, influenszer – nem mellesleg hétgyerekes anya – arra tette fel az életét, hogy ebből az útvesztőből kisegítse, és a gyógyulás felé terelje a pácienseit.
Tapasztalataiból tanulta meg, hogy a kétfajta orvoslás kiegészíti egymást, ezt a tudást adja át olvasóinak is korábbi kötetének kibővített változatában. Bemutatja a hagyományos kínai orvoslást, a tibeti gyógyászatot és a Magyarországon alkalmazott természetgyógyászati módokat. Mozgásterápia, reflexológia, aromaterápia mellett szó esik például köpölyözésről, apiterápiáról és fitoterápiáról is.
Kinek ajánljuk? Annak, aki hisz benne, hogy a természetgyógyászat és az orvostudomány támogathatják egymást, és ehhez útmutatót keres. És annak is, aki még nem hisz benne, de hiteles forrásból szeretne informálódni róla.


Dr. Máté Gábor és Dr. Gordon Neufeld: A család ereje / Ragaszkodj a gyermekeidhez!
Open Books, 2024 (bővített kiadás), 4999 forint
Miről szól? A régi klasszikust új fejezettel egészítette ki a Kanadában élő magyar szerző. A covid óta ugyanis sokkolóan megugrott a mentális problémák száma a fiataloknál, ezért Máté Gábor még alaposabban elemzi az egészséges szülő-gyerek kapcsolatot. Útmutatót ad, milyen szerepre érdemes törekedniük a szülőknek a gyerekeik életében, és elmagyarázza, hogy a kortársak miért egyre fontosabbak fiatalkorban.
Kinek ajánljuk? Kétségbeesett szülőknek, hátha picit megnyugszanak, hogy nincsenek egyedül.