Vannak az életben olyan jó dolgok és jó dealek, amik nem titkosak, de nincsenek nagy dobra verve, így különösen kedvesek. Mondok két példát. A háznak, amiben lakunk, az utcáról is elérhető udvarán áll egy óriási fügefa. Minden nyáron várom az augusztust, mert tudom, hogy rajtam kívül alig szed valaki a fáról, én viszont imádom a fügét, és oda vagyok tőle, hogy az udvarról szüretelem.


Kicsit más, de mégsem: a nyáron egy napot családosan Salzburgban töltöttünk. Előző nap utánajártam, hol lehet parkolni, és kiderült, hogy a város több P+R parkolót is fenntart, ahol pár euró a napi parkolás, könnyen be lehet jutni a városba trolival, és az egész napos tömegközlekedés is benne van az árban. (Ráadásul a legjobb dolog a helyiek között betrolizni a városba.)


A Forbesban pár évente megjelenő egészségbiztosítási összefoglaló is ilyen jó dolog. Itt van a nyilvános térben, mégsem ismeri mindenki, aki viszont látja, olvassa, gyöngyszemet kap, és remélem, úgy örül neki, mint én a fügének és a parkolónak. Fekete Emese először 2016-ban készített egy összeállítást, majd 2019-ben, 2020-ban, 2022-ben és most, 2024-ben. Az alapinfókon túl, hogy hol, mit, mennyiért lehet kötni, és milyen piaci események, újdonságok vannak éppen, így már megvan az összehasonlítás lehetősége is. A biztosítások egyre drágulnak, mégis megéri, kérdés, kinek, hol és mennyiért. Részletek a 108. oldalon.