Akvizíciók és tőzsdére lépés

A zalaegerszegi székhelyű Zalaco Sütőipari Zrt. idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Mára jelentős növekedési célokkal néz a jövőbe, amelynek fontos állomásaként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjához is csatlakozott. A programban szerzett tapasztalataikról Berta Lászlót, a 2014-ben az Év Vállalkozója-díjjal is elismert tulajdonos-vezérigazgatót kérdeztük. 

Miért döntöttek úgy, hogy részt vesznek a Növekedési Kötvényprogramban? Milyen előnyeit látták ennek más típusú forrásbevonáshoz képest? 

Számos előnye van a programnak, amiért úgy döntöttünk, hogy részt veszünk benne. Az első és egyik legfontosabb a hosszútávú, tíz éves futamidő. A másik fontos szempont az volt, hogy a finanszírozás szabad felhasználású, és hogy a tízéves ciklus során többször is megforgatható a forrás. Emellett az is indokolta a Kötvényprogramhoz történő csatlakozásunkat, hogy terveink között szerepel a vállalatunk tőzsdei bevezetése. A járvány valószínűleg befolyásolja azt, hogy ez mikor fog megvalósulni, de a szándékaink és céljaink nem változtak. A Növekedési Kötvényprogram fontos lépése a folyamat elindulásának.