Nem lehet egyszerre mindkét oldalon állni

Kalaus Valter a hazai ingatlanpiac szuperhős figurája: nappal a hazai ingatlantanácsadói piac jelentős szereplője, a VLK Cresa ügyvezetője, hajnalban versenyúszóként készül a legközelebbi kontinensviadalra. Sport nélkül nem tartana ott az üzleti életben sem, ahol ma, a VLK Cresával pedig a hazai piacon egyedülálló üzleti szemléletet képvisel sikerrel.Kalaus Valter reggel ötkor kel, hogy leússza a heti 15–20 kilométeres edzésprogram aznapi adagját, aztán irány a VLK Cresa irodája. Innen 6-7 körül ér haza, hogy a következő órákat a családjával tölthesse. Este 10-kor eljön az énidő, csakhogy másnap ötkor már ismét kelni kell. 

   A VLK Cresa ügyvezetője 5 éves kora óta úszik. Tagja volt a szöuli olimpiai csapatnak és máig versenyez a masters kategóriában, világ- és Európa-bajnoki címekkel, tavaly óta a Magyar Úszószövetség elnökségi tagjaként is erősítve a hazai úszást. Az ingatlantanácsadói karriert az USA-ban kezdte és itthon folytatta. A VLK Cresa a világ legnagyobb bérlőképviselettel foglalkozó ingatlantanácsadó cégének hazai képviselete, amit 2014 óta vezet, 2020-ban felkerülve az 50 legbefolyásosabb hazai ingatlanszakember listájára.

    „Hogyan egyeztethető össze a sport és a szakmai karrier? Röviden: nagyon nehezen” – mondja Kalaus Valter, mégis biztos benne, hogy a sport nélkül az üzleti sikerei sem lennének. „Összeteszem a két kezem, hogy a szüleim annak idején elvittek az uszodába, mert a versenysport az üzleti életet modellezi. Megtanulsz győzni, veszíteni, találkozol csalókkal és fair helyzetekkel. De a legfontosabb, hogy óriási önfegyelmet, kitartást, koncentrálóképességet ad, és nem omlasz össze a terhelés alatt.”