Sohasem hagytam, hogy belebukjak

Mindig osztálytalálkozóra szokott Budapestre jönni, de ha jól számolom, az nem idén esedékes. Ez most rendkívüli látogatás, kifejezetten a cégével kapcsolatos budapesti tervek bejelentése miatt?
Most valóban nem osztálytalálkozóra jöttem, de amint itt befejezzük az interjút, megyek egy vendéglőbe, és találkozom a fiúkkal. A gyerekekkel. (Nevet.) Most főleg a Nemzeti Bank miatt jöttem, mert az IBCE (Interactive Brokers Central Europe – a budapesti cég, a jövőben ezen keresztül fedi le Péterffy Európa keleti, középső és déli régióit – a szerk.) az ő regulációjuk alatt áll. Szerettem volna bemutatkozni, hogy tudják, ki vagyok, és én is megismerjem őket.

Nem találkozott korábban Matolcsy György jegybankelnökkel?
Nem, de kiderült, hogy a rokonait ismertem New Yorkban.

Orbán Viktorral is találkozott, miről beszélgettek?
Hát, hogy hogy megy a gazdaság, és kérdezte a véleményemet, hogy Amerikában hogy néznek ki a dolgok.

Az engem is érdekelne, hogyan látja most az amerikai helyzetet, és különösen az amerikai–magyar kapcsolatokat az új elnök, Joe Biden ciklusa elején.
Nézze, Trump konzervatív volt, de ami még fontosabb, a konzervatívok voltak többségben, mielőtt a demokraták nyertek. A magyar miniszterelnök is konzervatív, tehát nyilvánvaló, hogy ők jobban kijöttek egymással, mint az a demokrata politikusoktól várható. De Orbán Viktor említette, hogy beszélt Joe Bidennel, aki egyébként nagyon kedves, udvarias ember. Ez a legnagyobb erénye, ő a PR-ben a legjobb.

Ismeri személyesen?
Találkoztam vele, de nem hiszem, hogy tudja, ki vagyok.

Trumpot viszont ismeri, és támogatta is a kampányát, az amerikai Forbes szerint legutóbb 250 ezer dollárral.
Azt nem tudom, honnan szedték, szerintem hétmillió dollárt adtam Georgiában a republikánus szenátori választásra. De ennek dacára elvesztették. (Nevet.)

Nem attól féltem, hogy nekünk lesz problémánk, de tudtam, ha az egész rendszer összeomlik, akkor mi is.

Ez milyen érzés? Hiszen nyilván azért adja, mert abban bízik, hogy majd nyernek.
Persze, próbálom az esélyeket egy egész kicsit megváltoztatni. De nem tudom, hogy valóban működik-e, mert amikor Trump nyert, a demokraták például háromszor annyi pénzt költöttek. Most is lényegében ez volt a helyzet, de most Trump vesztett.

Ön szerint Donald Trump jó elnök volt?
Hát nézze, ha nem mondott volna semmit, és nem írt volna semmit a Twitteren, akkor a valaha volt egyik legjobb elnöke lett volna Amerikának. Mert nagyon jó dolgokat csinált, és ő volt az első amerikai elnök, akinek a szavát az átlagember is megértette.

Nem érezte úgy, hogy néha kicsit túl egyszerűen mondja, amit mond?
De igen, de ezt az átlagember szerette. Az értelmiség meg nem, ők mindig okosakat akarnak mondani.

Ön szerint végül miért veszített?
Azért veszített, mert többen szavaztak Bidenre, mint rá.

Köszönöm, ezt én is kitaláltam. (Mindketten nevetünk.) Jó, beszéljünk az Interactive Brokersről. Mennyire aktív még a cégvezetésben?
Nagyon, napi nyolc órát dolgozom, ez nekem nagyobb szórakozás, mint bármi más az életben.

Mi okozza önnek mostanában a legnagyobb nehézséget, fejtörést üzletileg? Mennyire tart például a Robinhood-jelenségtől?
Nekünk jó a Robinhood, mert sok fiatalt behoz, akik megtanulják, hogyan mennek a befektetések, de előbb-utóbb kell nekik egy igazi, komoly bróker, és abban mi vagyunk a legjobbak, tehát majd hozzánk jönnek. De nagyon sok ember nagyon sok pénzt fog elveszteni ezzel, és az nem jó a piacnak. A piacnak az a jó, ha több ember nyer.