Huszonöt regény. Ha számít, mit hagysz hátra

Paul Auster: 4321
(Európa Könyvkiadó, 2018)
Olyan, mintha négy regényt olvasnánk, de a főhős ugyanaz. A négy Archie nagyon hasonló, de az életük mégis más, valamikor az életük során másként döntöttek, vagy a véletlen csavarta el a kormányt. Vezetőként döntéshozás előtt nagyon sokszor futtatjuk le az A, B, C szcenáriókat fejben, és sokszor kényszeresen igyekszünk a lehető legjobb döntést hozni. Végigolvasva mind a négy életet (szcenáriót), rá kellett jönnöm, hogy nincs leg-leg-leg megoldás. Egy döntés van, amit felelősségteljesen hozunk meg. (Vágó Beáta HR-menedzser, Orbico Hungary Kft., Edisonplatform Menő Cég)


Cixin Liu: Hangyák és dinoszauruszok
(Európa Könyvkiadó, 2021)
Megfogott, hogy egy teljesen fura képpel – a hangyák és a dinók leírásán keresztül – milyen pontosan lehet kooperációról, versengésről és küzdelemről beszélni, és teljesen releváns ránk, emberekre nézve is. (Szendrői Gábor ügyvezető partner, Concorde MB Partners, Vállalható Üzleti Kultúráért Nagykövet)

Paolo Cognetti: Nyolc hegy
(Jelenkor Kiadó, 2018)
Imádom a hegyeket, és szabadidőm nagy részét a hegyek között töltöm. Az első könyves olasz kortárs író könyve épp ezért az első oldaltól szerelem volt. A Dolomitokban játszódó regény olvasása közben én is a főhőssel kalandoztam, és az itt kibontakozó apa-fiú kapcsolat jobban megérintett, mint számítottam rá. Ha fontos, hogy milyen nyomot hagyunk magunk után, észrevétlenül is milyen hatással vagyunk a környezetünkre, akár a magánéletben, akár a céges működésünkkel, akkor ez a könyv segíthet, hogy kívülről lássunk rá egy ilyen bonyolult viszonyra. (Budaházy Árpád kiadóvezető, HVG Könyvek, Bridge Booklist-kurátor)