Akkor inkább vállalom magam

Hat-hét éves volt, elsős, műteni kellett a bokáját. A kórházban nem a lányokkal, hanem egy fiúval rakták egy szobába, elkülönítették a két cigánygyereket. Hogy a nővérke látta-e így helyesnek, vagy más gyerekek szülei kérték, nem derült ki, de Gabi apja nagy balhét csinált belőle. „Kisebb koromban még sötétebb árnyalatú volt a bőröm, kamaszkoromra elkezdett kivilágosodni. Onnantól elmaradoztak az ebből fakadó negatív tapasztalások.”


„Nyitottnak lenni… lehetőség.” Júliusban a pesti Anker köz egyik bárjának utcai frontján csupa nagybetűvel ez a felirat volt olvasható Bódi Gabriella arcképe mellett. Aki a Budapest Pride heteiben arra járt, több más hasonló üzenettel is találkozhatott a Madhouse Bistro falán: nyitottnak lenni alap, bátorság, felelősség, bizalom, jó ügy, szeretet. A Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet és társadalmi vállalkozás aktivistái és önkéntesei ezzel a kampánnyal csatlakoztak a büszkeség hónapjához, de aki kicsit is ismeri Gabit és történetét, tudja, messze nem csak a Pride hónapjában vallja ugyanezt.


Ha nem így gondolná, aligha alapított volna céget, és tűzte volna annak zászlajára, hogy játékos csapatépítők, vezetői tréningek és gyorsan növekvő szervezetek fejlesztése révén a hazai munkahelyi kultúrát is a nyitottság és befogadás felé terelje. Az Eureka Consulting & Games nyolc éve ezen fáradozik, és nem (csak) azért, mert a világ felvilágosult felében ennek az ellenkezője már rém ciki.