Ez a Forbes más, mint a többi. És nemhogy nehezebb, még könnyebb is lesz forgatni, mint valaha. Elbüszkélkedünk vele, hogy miért. Extra alkatrész nem szükségeltetik hozzá.
1.A jelek szerint kezedben a megújult Forbes, minden rendben, megérkeztél. Nagy baj már nem lehet. Bethlen Júlia művészeti vezetőnk és Baris Bernadett tördelőszerkesztőnk új dizájnötleteinek is hála.
2. Havi sztárkommentelőink az utolsó utáni pillanatban, fél lábbal a nyomdából irkálják tele az oldalakat, fejtik ki gondolataikat a… gondolatainkról. Elsőként Alföldi Róbert élhette át velünk a lapzártahajrá keresetlen (és néha azért keresett) szépségeit.
3. Egy forgatókönyvnél is a nyitányon múlik minden, az első oldalakon egyetlen tömött zsebű producer sem lapoz tovább. A lapindító Start is hasonló szellemben készül, nagy képekkel, ábrákkal, számokkal, visszatérő elemekkel (Mi lett vele?, Tíz a tízediken, Nagy szám). Szóval magazinosan.
Mi volt a legrosszabb, amit valaha a Konyhafőnökben ettél?Nehéz választani, a verseny első részében elég érdekes dolgok kerülnek elénk. Volt egy ételköltemény, talán az volt a neve, hogy Kisvitorlás a szőke Tiszán. Ha minden igaz, egy hatalmas főtt pulykaszárny volt valami rizskásán. Undorító volt. Volt, hogy a minőség miatt balhéztál egy étteremben?Volt. Amikor még nem tudták azonnal, hogy megjött a seggfej a Konyhafőnökből. […]
Mi volt a legrosszabb, amit valaha a Konyhafőnökben ettél? Nehéz választani, a verseny első részében elég érdekes dolgok kerülnek elénk. Volt egy ételköltemény, talán az volt a neve, hogy Kisvitorlás a szőke Tiszán. Ha minden igaz, egy hatalmas főtt pulykaszárny volt valami rizskásán. Undorító volt.
Volt, hogy a minőség miatt balhéztál egy étteremben? Volt. Amikor még nem tudták azonnal, hogy megjött a seggfej a Konyhafőnökből. Beültem egy helyre, megettem az előételt, borzasztó volt. Aztán kikértem a főételt, az is az volt. Szóltam a pincérnek, hogy mindkét kaja minősíthetetlen. Mire a pincéren át a séf megkérdezte, hogy mi baj? Visszaüzentem: annyira sok a hiba, hogy nincs értelme elkezdeni elemezni. Menjen el inkább autószerelőnek.
Melyik az a vezetői tulajdonságod, amit lecserélnél magadban? Ezeket már mind lecseréltem valakire, aki jobb benne. Pont ezért vagyunk több mint harmincan. De ha egyet kell mondani: nagyon szétszórt vagyok. Ha belevágok egy feladat elejébe, gyorsan egy másik végén találom magam. Komoly problémát okozna a cégben, ha nem lennének ritka ügyes kollégák körülöttem, akik ezt kompenzálják.
Menjen el inkább autó-szerelőnek.
Melyik üzleti döntésed bántad meg leginkább? Elég hosszú a lista. Belevágtunk egyszer egy bizniszbe: óriáspalacsintákat szállítottunk házhoz. Akkor már nagyon komoly adósságaim voltak. Biztos voltam benne, hogy a palacsinta kiránt minket a bajból. Nem rántott ki. Teljes kudarc volt.
Mi a legfontosabb, amit vállalkozóként megtanultál? Mindig intuitívan cselekedtem, egyszerűen jó megérzéseim voltak. Aztán amikor már minden vállalkozásom tönkrement, és ott álltam rengeteg adóssággal, rájöttem, hogy az intuícióim nem működnek.
Ki tudod mondani magadról, hogy sikeres vagy? Igen, de ugyanannyira, amennyire kimondom: korábban nagyon sikertelen voltam. A siker mögött rengeteg munka van, de jelentős része szerencse, nem is vagyok tőle, illetve magamtól elájulva. Az önértékelésemnek kifejezetten jót tett, hogy vállalkozóként legalább annyi éven át szívtam, mint ahány éve a Street Kitchent jól csináljuk. Érted, épp a Forbesnak adok interjút ugyanabban az épületben, ahonnan korábban a végrehajtó elvitte az íróasztalom.
Budapest, Andrássy út 19. Az olyan belső tereket, mint amilyeneket új sorozatunkban bemutatunk, kevesen láthatják a maguk teljes valójában. Ezeket az enteriőröket luxus, elegancia és időnként némi titokzatosság lengi be.
Év elején égbe szálltak a lakásárak Magyarországon, de most jöhet a fordulat. Kérdés, hogy eljön-e ismét a tagadás állapota, és az eladók évekig kitartják álomáraikat.
Angliából hozott biokertészeti tudását lassan harminc éve Magyarországon kamatoztatja Matthew Hayes, a Zsámboki Biokert alapítója. Mintagazdaságában hetvenféle biozöldség terem.