Erste Trader
Tesztünk alatt vételi pozíciót vettünk fel palládium-ETF-re és Wizz-részvényre, nagyjából egy perc alatt – hogy élesben mit vásárolnánk, az más tészta. A lényeg most, hogy az Erste kereskedői felülete áttekinthető, letisztult, mégis információban gazdag, és színes.


Sima ügy az egész, már tényleg csak a piacokat kell figyelni. A méretes „kereskedés” gomb szinte minden kattintás után ott van, nem kell keresgélni. A felső menüsorban kaptak helyet egyebek mellett a „megbízások”, a „számlák”, a „pozíciók”, ki sem férnek egy képernyőre, de könnyen el lehet húzni a menüsort, és ki lehet választani, ami kell. Itt érhető el az árriasztás is, ez máshol a kereskedés gomb után lesz választható opció.


Időrendben egy rakás piaci, iparági hír között böngészhetünk, az adott hír mögött pedig le van gyűjtve, milyen cégeket is érint a téma. Azért nem kell itt brutális elemzésekre gondolni, olvashatunk Elon Musk nőügyeiről is a szimpla üzleti hírek mellett. A „kereskedési jelzések” címszó alatt a kiválasztott papírokra, nyersanyagokra vonatkozó gráfokat, elemzéseket lehet bújni, és ha bármi megtetszik, azonnal rábökhetünk a „kereskedés” gombra.