Eddig mindig igazuk volt

Hogyan jön össze a termőföld és a kriptovaluta? Mi a közös a napelem, a pénzügyi szolgáltatások, vagy éppen az internetes kereskedelem piacán? Nagyon röviden: mindegyik jó befektetés volt, és a jövőben is az lehet. Kicsit bővebben: mindegyikben meglátta a lehetőséget, a piaci rést Nagy Ferenc – a Tiszacash alapítója, tulajdonosa –, aki jelenleg a különböző területeket összefogó holding, a Tiszacash Group cégvezetője.

A még bővebb válaszhoz kicsit érdemes visszamenni az időben. Az 1998-ban alapított Tiszacash kezdetben termőföld-közvetítéssel foglalkozott. Összehozta az eladni szándékozókat a szakmai és a nem szakmai hátterű vásárlókkal. Bár 2014 óta csak szakmai befektetők vásárolhatnak földet Magyarországon, de korábban sok sikeres vállalkozó döntött úgy, hogy befektetési portfóliójának diverzifikálása érdekében földet is vásárol – és nagyon jól tették. Az elmúlt két évtizedben a termőföldárak néhány tízezer forintról sokmillióig emelkedtek, és még a válság idején is évi 10 százalékos hozamot hozott a termőföld, ezzel pedig az egyik legnagyobb stabil értéknövekedést biztosító instrumentuma volt az elmúlt éveknek. Az erősen emelkedő trend még mindig tart, és a várható eredmény a következő évtizedben kétszeres vagy akár háromszoros is lehet!

A cég közben belevágott különböző termőföld alapú projektek fejlesztésébe is. A felhalmozott szakértelem itt már jóval nagyobb hozzáadott értéket tudott teremteni. Az ügyfeleiknek kavicsbánya telkeket fektettek, de közvetített a cég geotermikus erőművekhez, naperőművekhez ipari parkoknak alkalmas földeket is.