Bela Vista

Minimalizmusnak nyoma sincs a késő 19. századi romantikus villában, ez egy igazi, fényűző, látványos, kiválóan pozícionált palota. Bárcsak a jelen nagyvállalkozói is ilyen időtálló ingatlanokba fektetnék a pénzü(n)ket, mint annak idején a halászattal és konzervgyártással foglalkozó Magalhães de Barros. Az épületet 1918-ban vette birtokba a családjával, itt nőtt fel öt lánya. Közben meglehetősen pezsgő élet folyt a falak között, politikusok és művészek adták egymásnak a kilincset. Aztán megdöbbentően gyorsan, 1934-ben hotellé alakult a ház, az eredeti tulajdonos unokatestvérének irányításával. Ez lett a legdélibb portugál régió, Algarve első szállodája.

Itt keresd!
Bela Vista Hotel & Spa
Av. Tomás Cabreira, 8500-802Portimão, Portugália
hotelbelavista.net
Legközelebbi reptér: Faro, 75 km
Ár: 500–2500 euró


Hamar népszerűvé vált, rengeteg uralkodó és nagyon fontos ember megfordult itt, de még ennél is izgalmasabb, hogy a második világháború idején, mivel Portugália független maradt, kémek találkozóhelyévé alakult át.
Az enteriőrre talán nem is kellene annyi gondot fordítaniuk, hiszen kint a lenyűgöző, hatalmas kék óceán és a drámai szikláiról híres partszakasz gondoskodik az esztétikai élvezetekről, de azért bent is megadták a módját: formák, színek kavalkádja, a rusztikus kék-fehér csempéktől a sárgás-piros árnyalatokig, modern és klasszikus bútorok – a romantikus káoszban mindennek megvan a helye. Pusztán az épületbelső felfedezésével is kellemesen el lehetne ütni pár napot.


De nagy hiba lenne lemaradni a reggeliről, a teraszról Praia da Rocha teljes partszakasza élvezhető. Bár a csinos kis étagère-en hozott süteményválogatás is elég energiát biztosítana egész napra, a biztonság kedvéért – pár dél-portugál különlegességet is felvonultatva a klasszikusok között – a világhírű cukrászkrémmel töltött ropogós tésztakosárkákból, a pastel de natából is jön néhány. És akkor még a friss gyümölcsökben gazdag svédasztalos választék, a rendelhető tojásételek és különleges szendvicsek részleteibe bele se merülünk. (Na jó, azért a lazacos Benedek-tojást megemlítem.)