„Ötszázmillió forint. Ciki leírni? Ha csak ötszázalékos hozammal befektetem, az huszonötmillió forint, havi kétmillió, szerintem egy család kényelmes, nem luxus életéhez ennyi kell ma Magyarországon. Ez adja meg a stabilitást és a szabadságot.”
(Wolf László, 2023. április)
„Nem érdekel a pénz. Soha nem tudtam, mennyi a fizetésem, soha nem kértem emelést. Ha odalenne, amit felépítettem, akkor sem esnék kétségbe, tudok annyit a világról, hogy ne kerüljek lehetetlen helyzetbe, vagy hogy a családom éhezzen.”
(Bodrogai Ferenc, 2016. június)
 „Igazán nem arra vagyok büszke, hogy a leggazdagabb magyarok között vagyok. Sokkal jobban örülnék, ha készülne egy olyan kimutatás, ami bemutatja, hogy ezek az emberek mennyit költöttek vagyonukból jótékonyságra. Az abban a listában szereplő személyiségek jogosan lehetnének büszkék magukra.”
(Demján Sándor, 2014. december)
„A barátnőmmel ketten lakunk a házban, de az építész képtelen volt 1200 négyzetméternél kisebb épületet tervezni. Azt mondtam neki, hogy akkor szorozzon be minden teret 0,8-cal. Így is tett, most ezer négyzetmétert tesz ki a ház… Büszke vagyok rá, hogy olyan autóval járok, amit bárki megvehet. Nincs szükségem Rolls-Royce-ra. A felvágással annyi idő és energia megy el.”
(Péterffy Tamás, 2017. november)
 „Imádom az órákat, akartam egy Rolexet, mert a legtöbb csapattárs abban járt, de apa mondta, hogy tizenhat évesen ne legyen Rolexem, majd ha megdolgoztam érte.”
(Szoboszlai Dominik, 2021. június)
 „Ami a pénzkeresést illeti, nekem nagyon tetszik az a mondás, hogy gazdag ember az, akinek egy forinttal többje van, mint amit el szeretne költeni. Ha ezt a gondolatot követné mindenki, nagyon sok boldog ember lenne a világon.”
(Gattyán György, 2017. december)
 „Én sokkal büszkébb lennék egy évi egymilliárd forint bevételű cégre, ami jobbá tette több tízezer, százezer ember életét valamilyen módon, mint egy tízmilliárdos bevételűre, ami ugyanennyinek rosszabbá tette.”
(Wettstein Albert/Munch, 2021. május)
 „A pénz biztosan egy külső motiváló faktor, viszont a komfortérzet, amit ad, az egy belső motivátor.”
(Jendruszák Bence, 2021. május)
 „Ha hiszik, ha nem, nem tartom számon sem a részvényeimet, sem azt, hogy éppen mennyit ér a vagyonom, a gazdagságnak ilyenfajta számbavétele nem érdekel.”
(Csányi Sándor, 2022. május)
 „Enni csak otthon kell, a csoki pénzkidobás, bulizni ezerötszáz forintból is lehet, ebben nőttem fel.”
(Diller Kevin, 2023. május)