Milliónyi csokornyakkendő

A csokornyakkendős márka egyenesen Miamiból jött a Stripre, azaz a Las Vegas Boulevard kaszinóhotelekkel teli szakaszára. A Florida államban 1954-ben megnyitott modernista luxushotelben a kor minden fontos celebritása megfordult már vendégként, illetve fellépőként, és persze maga James Bond is – Sean Connery képében manifesztálódva – eltöltött itt jó pár percet a Goldfinger című részben. A kirobbanó sikerhez képest meglepő, hogy a szállodalánc nevadai felbukkanására hetven évet kellett várni.


A hely igazi oázis, hiszen ellentétben a többi hotellel, amik arra építenek, hogy a vendég már a recepcióig is nyerőgépek labirintusán küzdje át magát, itt szimplán be lehet sétálni a lobbyba. A szokásos alacsony belmagasság helyett többemeletnyi tér és izgalmas belsőépítészet segít elterelni a figyelmet a kaszinóról, és még a bárokban sem enyhítik a várakozás perceit videópókerrel. A legtöbb olyan trükkről lemondtak, amik a városban, ahol még a reptér is tele nyerőgépekkel, szabványmegoldásoknak számítanak.


Helyettük van rengeteg híres étterem (főleg olasz és ázsiai hangolásúak), több komoly méretű medence (alapvetően lubickolásra, nem úszásra), izgalmas kilátás – többek közt a meglehetősen látványos épületre, a Gömbre (The Sphere). És persze milliószámra bukkan fel a csokornyakkendő-motívum, na, meg gigászi modern művészeti alkotások tömege. Szóval ne egy csendes kis szállodára számítsunk. A maga 224 méterével eleve a legmagasabb épület a városban – a Strat (oshpere) magasabb, de az egy torony –, és a 3500 szoba és lakosztály mellett még egy koncertteremnek is jutott benne hely.