A Krúbi-menet

Majd egy tucat ember a Kuplung színpada mögött, megy a keresztbe kiabálás a zsűriben. Nincs harag, de nehezen döntenek, erős a 2017-es évad.

A Keret underground zenei blog tehetségkutatóján, a Kikeltető fináléján járunk. Aki ott volt, már nehezen idézi vissza a backstage-ben kibontakozó drámát. Mégiscsak száznál több banda, előadó jelentkezik be évente a versenyre. Arra azért emlékeznek 2017-ből, hogy egy ideig az Analog Balaton nevű elektronikus duónak állt a zászló, zeneileg őt preferálta a zsűri.


Csakhogy azon a legendás, december eleji napon felbukkan egy jól fésült rappersrác is. Huszonhárom éves, pomázi, még alig koncertezett, de már abban a fél órában is úgy uralja a színpadot, mint kevesen. Ülnek a szövegei, flexel, ironizál, frappánsakat káromkodik, orbánozik, ferizik, a közönség meg már most úgy kiabál rá, mintha mindenki ezen nőtt volna föl.
Majdhogynem a plafonról lógnak az emberek, annyira tele a terem. A záró számnál, A hős Krúbinál a tömegen fekszik, és úgy énekli: „Rapper jő, nagyszerű hős, Krúbinak hívják.” Több százan vele ugyanígy. Egy hónappal korábban azt se tudták, mi az, hogy Krúbi.