Vyn

Daniel Berlin képe nem mosolyog az újságosstandokon, arca nem villog a tévében, és még müzliszelet sincs elnevezve róla. A szerény, munkájára koncentráló szakács egykori szülői házában sikeresen működtette aprócska éttermét, ami két Michelin-csillagot és sok törzsvendéget hozott neki (köztük engem is). A kis vidéki étterem igazi családi kalákában működött a parányi Skåne-Tranås nevű faluban, alkalmanként legfeljebb tíz vendéget fogadtak.
Pár évvel ezelőtt, felesége halála után Daniel idilli világa széthullott. Most sikerült újradefiniálnia magát, és ismét egyensúlyba került az életük gyermekeivel. A régi étteremhez közel nyitotta meg új helyét, pár szobás hotel és borbár is tartozik hozzá, na meg kilátás (svédül vyn) a tengerre. Persze ez nem a francia Riviéra, hanem Skandinávia, egyszerre van köd és éles napsütés, északi színvilág és végtelen nyugalom.

Itt keresd!
Vyn Restaurant
Höga vägen 72.
272 92 Simrishamn, Svédország
Menü:
120 000 forint + ital


A környékre jellemzően az épület nem hivalkodó, hófehér falak és egyszerű, szigorú vonalak jellemzik. Belül már minden a melegségről, a vendégszeretetről szól. Kifinomult dizájnbútorok és kerámiaszobrok alakítják kellemes vendégtérré az egykori gazdasági épületet. Daniel most is nemes ízléssel állította össze az új menüt. A legfontosabb az alapanyagok tisztelete és az ízek egyedi kombinálása, így készíti élvezhető és finom tányérjait. Nem fog sokáig tartani, hogy újra két Michelin-csillagja legyen.