Virtuális irodák, felhők, közösségi terek ide vagy oda, az íróasztal még mindig stabil pont, még azoknak is, akik fejlett technológiai megoldásokra (is) támaszkodva alkotnak, dolgoznak, építik karrierjüket. Dizájnert, befektetőt és startuppert kérdeztünk az asztalánál – az asztaláról.
Vágó Réka (dizájner, cipőtervező)
Az íróasztalról Tömörfa étkezőasztal, édesanyámék gyártották. Az összes munkaasztalom nagy, kell a hely a sokrétű feladatok miatt, tervezésre, mintaanyagok átnézésére, mintacipők ellenőrzésére, adminisztrációra, operatív ügyintézésre. A laptoptól a kaptafáig minden el kell, hogy férjen rajta.
A tárgy, ami közel áll a szívéhez Mániám megfogni, forgatni, használni a számomra szép tárgyakat. Talán a rajzolás miatt a töltőtollak és a grafitceruzák a kedvenceim, kütyüknél pedig az Apple Macbook Airemet szeretem nagyon.
A világ egyik legrégebbi ruhagyártó műhelyében most egy három Michelin-csillagos étterem működik, a menüben a dél-tiroli ízek hasítanak.
„A legtöbb művész azután lesz népszerű, hogy meghalt. Mi nem bánjuk, ha egy kicsit hamarabb következik be.” Annak a Norbert Niederkoflernek egyik hitvallása ez, aki új éttermével, az Atelier Moessmerrel rekordgyorsasággal futott be, és a nyitás után mindössze négy hónappal megkapta a három Michelin-csillagot. Új étteremmel ez neki sikerült a világon a leggyorsabban. Előny volt persze, hogy neve nem ismeretlen a kalauz ítészei előtt, St. Hubertus nevű éttermében már sok-sok éve a hegyi gasztronómia csúcsra járatásán dolgozott a Dolomitokban. Tudatos döntés volt, hogy szinte valamennyi, a top éttermekben kötelező alapanyagot elhagyott, a menüben nem volt homár vagy kaviár sem. A döntésért akkoriban rengeteg féltő kritika érte, de az idő már kétszeresen is őt igazolta, a Moessmer a három klasszikus csillag mellett még a Zöld Michelin-csillagot is megkapta.
Itt keresd!
Atelier Moessmer
Via Walther von der Vogelweide, 17 Brunico Olaszország
Menü:
130 000 forinttól/fő
Itt keresd!
Atelier Moessmer
Via Walther von der Vogelweide, 17 Brunico Olaszország
Menü:
130 000 forinttól/fő
Az étteremben minden az alaposan átgondolt koncepcióról szól. A védett műemlék villát nem lehetett átalakítani, ezért modern melléképülettel látták el. Az egykor lódenkabátokból karriert építő textiliparos Moessmer család múltja és értékei fontos szerepet játszanak az étteremben. Minden a helyi értékekről szól, a csapat egyenruhája, a bútorok kárpitja, az étlap vagy a menü alapanyagainak sora. Igazi hegyi konyha a legmagasabb színvonalon: van itt folyami rák, füstölt lazacpisztráng, csiga és őz, és persze rengeteg gyógynövény és zöldség.
Az egész éttermet a szervezettség és a séf tudatossága határozza meg. Niederkofler azt mondja, nem hisz a szemfényvesztésben, ami nagyon egészséges látásmód a fine dining gyakran csalóka világában. A hatalmas nyitott konyha eleve nem is ad sok teret a trükközésnek. Szuvidáló gépek és indukciós lapok helyett a grillállomásé a főszerep, itt füstölődnek a komolyabb húsok, ezek később közvetlenebb hőt is kapnak a faszéntől. A rusztikusabb főzési technológiák mellett is megőrzik a végtelen precizitást. Igazai egyedi élmény, ahogy a kenyér akusztikai élményt is nyújt, mikor szeletelik.
Az egyik fogásnál viccből megjegyeztem, hogy lassú a konyha, erre Norbert hozott nekem egy színezőt, hogy ne unatkozzak. Ő is beszállt.
Az egyik fogásnál viccből megjegyeztem, hogy lassú a konyha, erre Norbert hozott nekem egy színezőt, hogy ne unatkozzak. Ő is beszállt.
Cseh és szlovákiai testvérlapjaink friss milliárdoslistával jelentkeztek. Nézzük az első tíz-tíz helyezett becsült vagyonát, és hogy hányszor körözik le vele a magyar gazdagokat. Spoiler: elég sokszor.
Legyen szó bármilyen befektetési célról, a HOLD online vagyonkezelését választók biztosak lehetnek benne, hogy pénzüket egy profi csapat döntései alapján, késlekedés nélkül kezelik. És ehhez az ügyfélnek még a telefonját sem kell felemelnie. Minden, megtakarításokkal rendelkező embernek, családnak folyamatos kihívást jelent a kérdés, hogy pontosan hogyan, mibe és mikor fektessék be pénzüket – különösen a […]
Írta: Orbán Krisztián Tökéletes vihar közeledik a magyar vállalati szektor felé. A csökkenő európai és hazai kereslet, a magyar realitástól fenntarthatatlanul elrugaszkodó bérek és az egyre kiszámíthatatlanabb gazdaságpolitika csak a rövid távú problémák. Ennél is fontosabb, hogy közben úgy alakul át a világgazdaság, hogy a magyar cégeknek alapesetben még az eddigieknél is kevesebb lapot osztanak majd benne. Elméletileg persze lehetne élni […]
A digitális technológia világában ritkák az igazán korszakalkotó innovációk. Katarína Dörnerová, a SWEET.TV igazgatója megosztotta meglátásait a harmadik évezred hirdetési technológiáiról, a Smart TV képernyőkön megjelenő vásárlásra alkalmas (shoppable) hirdetésekről és a streaming felület franchise-ról. A SWEET.TV Group az elmúlt néhány évben gyors ütemű növekedésen és terjeszkedésen ment keresztül. Hogy sikerült ezt elérni? Cégünk sikeresen […]
A Fekete pont című film megrázóan mutatja be a magyar iskolák sok generációnak ismerősen nyomasztó hangulatát. Egy jelenet különösen megmaradt bennem. Juci néni, a lelkes és kreatív fiatal tanár modern módszerekkel próbálja megszerettetni a gyerekekkel az irodalmat. Aztán jön az agresszív apa, aki a semmiből, fogadóóra előtt tör be az osztályterembe, és követeli, hogy Juci néni csak a kötelező verseket, […]
Ne csak nagy és nyereséges céget építs, hanem hosszú távon fenntarthatót, társadalmilag is hasznosat, értékalapon működőt. Ezt vallják a Bridge Budapest közösség tagjai, akik már negyedik éve ajánlanak egymásnak (is) könyveket. Az idei Üzleti Booklistről válogattunk.