Balásy Zsolt

Nem vagy tankönyvi portfóliómenedzser. Nem óvatoskodsz, provokatív szövegeid vannak a Holdblogon vagy a Hold After Hours podcastban. Szándékos?
Ezt részben a tánc hozta. Minden előadás egy fellépés, egy Powerpoint-prezinek, pláne egy podcastnek szórakoztatónak kell lennie, és az majd mellesleg lejön, hogy okos vagy, vagy sem. Sokáig én is olyan voltam, mint amilyen kép él a pénzügyi szektorról, de ezt szándékosan elengedtem, a podcast is meghozta azt a felületet, ahol megtehetem. Akinek nem tetszik, az mást hallgat.


Tánc, gazdaság, tőzsde, ez van a Facebook-profilod alatt. A tánc ilyen fontos?
Nagyon. Bridzsben magyar bajnok voltam, de amikor tőzsdézni kezdtem, az annyira intenzív volt, hogy már nem tudtam bridzselni, kellett egy más típusú szórakozás. Swing, boogie-woogie, rock and roll, kicsi salsa, bachata, heti három-négyszer is akár, rengeteget tanít abban is, hogy hogyan legyél előadóművész.


Időnként DJ Balasy is vagy, ez hogy jött?
Kipróbáltam magam, mert ha elmegyek egy buliba, sokszor csak a zenék hetven százalékát élvezem. Gondoltam, egyszer legyen már a száz százalék jó, de ahhoz nekem kell csinálnom a zenét. Nagy tanulság volt: a podcastben lehetsz extrém, de a dj-skedés más. Ott az kell, ami a pénzügyi szektorban egykor az öltöny és a nyakkendő volt.