Reflektorfényben a családi vállalatok

A K&H idén kilencedik alkalommal díjazta azokat a hazai családi vállalatokat, amelyek üzleti magatartása, szemlélete iránymutató, valamint követendő példa lehet mások számára is. A K&H családi vállalatok kiválósági díjban ismét azok a cégek részesülhettek, akik a kategóriájukban kimagasló eredményt értek el.

A K&H mindig is fontosnak tartotta a szoros partnerséget a családi vállalkozásokkal, amelyek a portfóliója közel felét teszik ki. Épp ezért járult hozzá fejlődésükhöz az elmúlt évek során 720 milliárd forintnyi hitelkitettséggel. A pénzügyi támogatás mellett ugyanakkor elengedhetetlen a cégek szakmai elismerése is, hiszen a legpéldamutatóbb megoldásokat alkalmazó cégek inspirációul szolgálhatnak más családi vállalatok számára is. A 2016-ban életre hívott K&H családi vállalatok kiválósági díj éppen ezt a célt szolgálja: hogy támogassa és elismerje a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalatok hozzájárulását a gazdasághoz és elkötelezettségüket a társadalom és a környezetük iránt.

„A K&H családi vállalatok kiválósági díjra idén is négy kategóriában lehetett pályázni. Hosszú távú stratégia kategóriában a cég sikeres működésének, növekedésének fenntartását és a gazdaságon belüli jelentős, előremutató szerepét díjaztuk. Innováció kategóriában az elmúlt években már megvalósult vagy a közeljövőben tervezett fejlesztéseket és azok hatásait vettük figyelembe. A környezetvédelmi fenntarthatóság kategória nyerteseit a környezetszennyezés csökkentésére irányuló tevékenységeik alapján választottuk ki. A sikeres generációváltás kategória díjazottjai pedig azok a vállalatok lehettek, amelyek eredményesen beépítették családi értékeiket a vállalatvezetésbe. A szakmai zsűri ezúttal hat kiemelkedő vállalatot részesített a díjban” – mondta el Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője.