Lehet jobban csinálni

Doktorits László a semmiből, szemtelenül fiatalon építette fel az ország egyik vezető távfelügyeletes cégét. És itt nem tervez megállni, sem szakmai fejlődés, sem cégépítés szempontjából.

Az már önmagában szép teljesítmény, ha egy, a semmiből létrehozott magyar cég 11 év alatt itthon bizonyos tekintetben piacvezető közeli helyzetbe kerül, a régióban is szép pozíciókat ér el, megveti a lábát Európa számos országában, sőt az Egyesült Államokban is létrehoz egy leányvállalatot. Ha viszont hozzátesszük, hogy mindezt egy még most is csak 29 éves fiatalember egyedül építette fel és vezeti, akkor még inkább érezhetjük, mitől különleges a riasztórendszerek, kamerarendszerek, tűzjelzőrendszerek, illetve felvonók távfelügyeletével foglalkozó Objekt-Őr Kft. története.

A gyakornokságtól a saját fegyveres járőrszolgálatig

„Már kiskoromban nagyon érdekeltek a riasztórendszerek, 16 évesen beálltam műszaki gyakornoknak egy céghez, de láttam, hogy sok mindent lehetne sokkal jobban is csinálni, ebből is lett az Objekt-Őr, amit már 11 éve építgetek” – foglalja össze Doktorits László, a cég ügyvezető igazgatója és tulajdonosa. De mit is lehetett, illetve lehet jobban csinálni? „Úgy nagyjából mindent – nevet a cégvezető, de aztán kicsit jobban is kifejti. – Elsősorban a szakmai felkészültség, a háttér, illetve a folyamatos fejlesztések különböztetnek meg minket. Mostanra eljutottunk odáig, hogy saját testkamerás járőreink, egyes helyeken fegyveres járőreink is vannak, az országban mindenhol tudunk szolgáltatni, négynyelvű diszpécserközpontunk van, és olyan eszközöket, például mesterséges intelligenciával kombinált videórendszereket és hőkamerás drónokat is használunk nagy területek, mezőgazdasági vagy kiemelt ipari egységek ellenőrzésére, amelyeket Magyarországon más nem.”