Akkor jön Boldizsár, és megoldja

Horváth Boldizsár és a Farm2Fork a legkisebb hazai termelőtől akár Michelin-csillagos éttermeknek juttatja el a jó minőségű zöldséget és gyümölcsöt – meg persze a családi asztalokra is. Boldizsár séfpszichológus, igazi guru az ökogazdálkodásban, segít a termelői generációváltásban, és szinte bármit beszerez a séfeknek a kezeletlen rózsasziromtól a zöld eperig.

„Ezen még lesz vagy három szedés, de adjál neki vizet, mert sok lapos van rajta” – kukkant ki a zöldborsók mögül Judit néni, a Farm2Fork galgahévízi biokertjének egyik munkatársa. A hatalmas fóliasátor előtt már talicskányi zsenge zöldborsó várja a szállítást, amikor Horváth Boldizsár, a Farm2Fork alapítója, és Bolvári Csaba biokertész körbevezet.

Van itt tölgyfalevél, piros batávia, mini római – és ez csak az első fóliasátor első harmadának salátaválasztéka. Csabáék tavaly ősz óta bérlik a területet a Molnár házaspártól, akiknek ugyancsak biokertje volt itt korábban, de már nem bírták a vele járó rengeteg munkát. A Farm2Fork Galgahévízen elsősorban a nehezebben termeszthető leveles zöldekre specializálódott.