Gazdag embernek is lehet jó fej fia

„Viccelsz? Nem beszélsz félre, ugye? Ez egy darab rongy, szívem! Te idejöttél egy darab ronggyal, a fejedre húztad, és mondtál egy olyan számot, amitől még Levente is kitér a hitéből, pedig a garázsában sokkal több áll!” Egy pitchelő startuppernek, méghozzá egy fiatal divattervező nőnek mondta ezeket a kíméletlen mondatokat Moldován András az RTL Klub Cápák között című gazdasági valóságshow-jának első évadában. Nem csoda, hogy csak szókimondó sertésmogulként mutatják be a műsor második évadjának beharangozójában és felvezető szövegében is.

Az 55 éves nagyvállalkozó keményen kritikus hangja persze korántsem azt jelenti, hogy nem élvezi a show-t, sőt láthatóan lubickol a megmondóember szerepében. Ragaszkodott hozzá, hogy írjam le: a műsorért nem kap gázsit, azt a maga örömére vállalta be, élvezi, hogy évente tíz napon át nem ugyanaz az élete, mint a többin, és hogy fiatalokat hallgat meg. „Miért lennék kíméletes? A pénzemet akarják! Ennél már csak az lenne több, ha a feleségemet akarnák!” – horkan fel, amikor a stílusát hozom szóba. 

Moldován András általában heti két napot tölt cégei budai irodájában

Telefonon beszélünk persze, a járvány miatt a személyes interjút most én nem vállaltam, pedig ő forszírozta. Amikor felkértem, első reakciója az volt: meghív a Somogy megyei Kapolyra, ahol lakik és gazdálkodik, és elmegyünk fogathajtani. „Ja, nem jó, akkor egymás mellé kell ülnünk!” – mondja, miután rájön, hogy ez nálam nem fog működni.