Senki sem nyit úgy ajtót, mint Nagy Ervin. Beront, de közben csak megérkezik. Egy robbanás a mozdulat és a jelenléte is. Most már azt is tudom, hogy ezt a rengeteg energiát gyerekkorában mivel kötötte le. Versenysportoló volt, akkor még követte az apai mintát, idősebb Nagy Ervin az MTK profi focistája volt. De Ervin szülei valamit nagyon tudtak, vagy talán még inkább éreztek. Hagyták, hogy gyerekük maga intézze a dolgait, bíztak benne. Ervin irányt váltott, és szokatlan egyértelműséggel lett színművészetis diák, majd a Katona József Színház színésze, amit aztán nemrég otthagyott, hogy most már tényleg és teljesen a maga ura legyen. Akkor még maga sem tudta: ennek fontos része lesz, hogy hosszú napokon át Zámbó Jimmynek öltözik. De szereti a kihívásokat, és ez most tényleg az. Ahogy mondja, csúszós részén van a karrierjének.

Ervin szülei valamit nagyon tudtak. Vagy talán még inkább éreztek.


A gyerekkor nem csak a címlap­sztoriban kerül elő. Rövid részletet hozunk a forbes.hu-n megjelent felnövéstörténetből, amit Gólya Ági írt Neogrády-Kiss Barnabásról. Egy nem mindennapi gyerekkor, nem mindennapi gondossággal megírva rejtőzik az oldalon lévő QR kód mögött. Marton Kati szintén döbbenetes gyerekkoráért nem kell kattintani, elég az 56. oldalra lapozni. Az Amerikában élő, de Magyarországon született újságíró nemrég Angela Merkelről írt könyvet, de csak azután, hogy hosszú évekkel korábban már elmesélte egy műben szülei, az utolsó külföldre tudósító magyar újságírók 50-es évekbeli történetét.

Ebben a nyári Forbes­ban hozunk még pár oldalt a 400 forint körüli euróárfolyamról és arról, mi a teendő ilyenkor, ha külföldre indulsz nyaralni. De itt van Nyíri József portréja is, akiről először 2014-ben írtunk. Azóta megváltozott körülötte a csapat és a cégnév is párszor, de a lényeg nem: továbbra is a magyar fintech piac élvonalában van, és azon dolgozik, hogy a bankok a rendelkezésükre álló adatokat még okosabban tudják használni. Nem kevésbé Forbes-sztori az Andriska Pékbisztró sem, a menedzservilágból kiugrott házaspárral, akik budapesti egzisztenciájukat tették fel (szó szerint) egy minden szegletében minőségi Balaton-felvidéki pékség kedvéért. Bejött.