A ló előtt nem tudod titkolni

Látom, hogy méreget, de úgy érzem, nyugodt vagyok, és határozott, tudom őt irányítani. Megfogom a kantárszárat, ő engedelmesen, mellettem haladva el is indul. Pár lépés után távoli építkezési zajokra kezdi hegyezni a fülét, aztán felém fordul, és fújtat. A mélybarna színű Tatala (Tati) nem érzi jól magát az irányításom alatt. Azt üzeni, nélkülem nagyobb biztonságban lenne, mint velem. Kovalik Natasa rám néz, és azt kérdezi: „Mi van benned? Nem vagy egyben, Tati érzi ezt, kapcsold össze az agyadat a testeddel!” Azonnal hallom, hogy hevesebben ver a szívem.

Natasa gyerekkorában sosem járt játszótérre. Budakeszin nőtt fel, lovas környéken, nekik is volt kettő. Iskola után a barátnőivel csak úgy szőrén felugrottak egy-egy lóra és szabadon, a sörényükbe kapaszkodva vágtáztak, figyelték a természet minden rezdülését, hogy időben megérezzék, ha valami megzavarja az érzékeny fülű állatokat. Felszerelés nélkül lovagolva nagy szükségük volt a kiélesedett figyelemre, hogy a lovak hátán maradhassanak. Tízéves kora körül szülei megajándékozták egy öntörvényű pónival, aki a lánnyal a hátán is oda és akkor ment, amikor és ahova akart. Bár Natasa egy idő után kérte, hogy adják el a pónit, mert nem bír vele, de szülei csak annyit mondtak, majd hozzáerősödik.

Utólag ezek hajmeresztő történeteknek tűnnek, de akkor nem volt bennünk félelem.


„Utólag ezek hajmeresztő történeteknek tűnnek, de akkor nem volt bennünk félelem – meséli Natasa. – Az, hogy a szüleim nem féltettek, hanem rám bízták, oldjam meg ezeket a helyzeteket, önbizalmat adott. Megengedte az ösztönösséget, hogy ráérezzek, hogyan is kell ezt csinálni.”
A lovak fontosak maradtak, de aztán egészen más irányba indult az élete. Érdekelte a divat, fotósok, művészek között kezdett forgolódni, majd Tombor Sarolta sminkmester szárnyai alatt kitanulta a sminkes szakmát. Már tizennyolc évesen komoly munkákat kapott, többször volt a Budapest Fashion Week vezető sminkmestere, elnyerte itthon az év divatsminkese díjat. Nagy márkák reklámfilmjeiben sminkelt, egy Dior-produkcióban például Charlize Theron is megfordult a keze alatt, máskor Owen Wilsonnal dolgozott.