Brúnó fiam idén szeptemberben kezdte a középiskolát. Az első tanítási nap első tanórája után – biztosan kijavít majd, amikor idáig ér a jegyzetemben, mert náluk ezt epochának hívják – küldött egy képet. A boldogult emlékű Pesti Hírlap 1990. május 3-ai számát mutatta, a harmadik oldalt, ahol két írásom is olvasható az előző nap történéseiről. Az első történelemstúdiumon ugyanis az […]
Írta: Iglódi Csaba
Brúnó fiam idén szeptemberben kezdte a középiskolát. Az első tanítási nap első tanórája után – biztosan kijavít majd, amikor idáig ér a jegyzetemben, mert náluk ezt epochának hívják – küldött egy képet. A boldogult emlékű Pesti Hírlap 1990. május 3-ai számát mutatta, a harmadik oldalt, ahol két írásom is olvasható az előző nap történéseiről. Az első történelemstúdiumon ugyanis az Arcanum Digitális Tudománytár segítségével idézték meg a múltat, annak ködében pedig felsejlett egy fiatalember is, aki történetesen én vagyok.
Négyfős véleménycsapat váltja egymást hónapról hónapra a pódiumon. Novemberben Nemes Dániel tér vissza!
Idősebbek emlékezhetnek rá, a később születettek pedig talán megtanulták, hogy éppen egy nappal korábban ült össze a szabadon választott Országgyűlés, s választotta első lépésben elnökévé Göncz Árpádot. (Ez volt az alkotmányos út ahhoz, hogy második lépésben a köztársasági elnöki székbe emeljék.)
Ki ne tudná, milyen a táplálkozásban kompromisszumot kötni: az egészség miatt lemondani a kedvenceinkről, vagy pont fordítva. Egy svéd márka, úgy tűnik, átvágta a gordiuszi csomót, egy magyar páros pedig felfigyelt a N!CK’S trendi, cukor-, glutén- és pálmaolajmentes édességeire. Lovasné Lénárt Fanni és Lovas Balázs olyan rágcsálnivalókat forgalmaznak, amik a legnagyobb márkákkal is felveszik a […]
Ki ne tudná, milyen a táplálkozásban kompromisszumot kötni: az egészség miatt lemondani a kedvenceinkről, vagy pont fordítva. Egy svéd márka, úgy tűnik, átvágta a gordiuszi csomót, egy magyar páros pedig felfigyelt a N!CK’S trendi, cukor-, glutén- és pálmaolajmentes édességeire. Lovasné Lénárt Fanni és Lovas Balázs olyan rágcsálnivalókat forgalmaznak, amik a legnagyobb márkákkal is felveszik a versenyt, bűntudatmentes változatban.
A 2016-ban Svédországban született, Niclas Luthman által alapított N!CK’S nassolnivalóit Lovasné Lénárt Fanni és Lovas Balázs hozta be a magyar piacra, akik jó minőségű és jó ízű, mentes élelmiszerek után kutattak világszerte. A kezdődő diabétesszel küzdő svéd alapító megszállottan tanult a táplálkozásról, és szigorú, alacsony szénhidráttartalmú, gyulladáscsökkentő étrendet kezdett követni, amiből hiányzott minden édesség. Az eredetileg mérnök szakmájú Niclas autodidakta módon kitanult élelmiszer-technológiai képességei több ezer kísérlet után pedig igencsak kifizetődtek, ezt a magyar forgalmazó is azonnal érezte. „Az Instagramon találtam rá az akkor még csak három fős startupra. Először a csomagolás, majd a termékleírás tetszett meg. Felvettük velük a kapcsolatot, ők pedig azonnal küldtek nekünk termékmintát” – meséli Lovasné Lénárt Fanni, hogyan lettek a N!CK’S egyik első és Magyarországon kizárólagos forgalmazói. Az akkor még csak néhány termékkel rendelkező cég mára Európa egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszeripari vállalatává vált. Nemcsak Svédországban, hanem az USA-ban is fejlesztik szeletes és táblás csokikból, jégkrémekből, édesítőszerekből és fehérjeszeletekből álló termékpalettájukat.
Egészséges ÉS finom
Lovas Balázs a márka itthoni bevezetésekor már tíz éve a „mentes” bizniszben dolgozott, 2010 óta saját forgalmazói cégét, a Candy Store Kft.-t vezeti, most már feleségével, Fannival kettesben. „Miután megkóstoltuk a N!CK’S termékeket, egyértelmű volt, hogy valami teljesen mást készítettek, mint a piacon megtalálható többi mentes termék. Nemcsak speciális táplálkozásúaknak készültek, hanem egészséges étrendet követőknek, akik kompromisszummentesen, finom és jó minőségű édességeket szeretnének nassolni” – mondja Balázs.
Az innováció és a minőségi összetevők, a vállalat élelmiszer-technológiai kutatásfejlesztése az, ami megkülönbözteti a márkát a versenytársaktól. A sok esetben olcsó, mesterséges alapanyaggokkal készült mentes ételekkel szemben a N!CK’S kizárólag természetes hozzávalókat tartalmaz.
„Termékeink csak természetes összetevőkkel készülnek, mint a kukorica édes rostjai, nyírfacukor, eritrit, stevia, vagy prebiotikus cikóriagyökér rost, másnéven inulin. A magas rosttartalom miatt a szénhidrátok lassan szívódnak fel, nincsen cukorsokk és gyors éhségérzet” – meséli tovább Balázs, hogy mitől is lesz ínycsiklandozóan finom, édes és mégis egészséges például a földimogyorós karamellás szeletük, a csokis ostya, vagy a fehér csokis epres jégkrém.
Tudatos nassolás? Nem megszokott szófordulat, mégis igaz. A rostokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és egészséges zsírokkal teli termékeket cukorbetegek, lisztérzékenyek, inzulin rezisztenciában szenvedők és ketogén diétázók is fogyaszthatják, de egyre növekszik a vegán édességek sora is. Egyedül a jégkrémek képeznek kivételt a gluténmentesség alól, mivel ezek másik gyárban készülnek, a többi terméktől teljesen külön, így azok nyomokban tartalmazhatnak, ezt fontos megemlíteni. Az egészséges nassolni valóra vágyók egyre több helyen válogathatnak a N!CK’S termékei közül, többek között a Lidl, dm – drogerie markt, Rossmann, Interspar és Kifli.hu „polcain” is, de a kereskedők kínálata a tudatosan étkezőkkel párhuzamosan nő.
A Forbes.hu-n megjelent első revolutos, csalós cikkem óta egyre-másra sodorja elém az élet a károsultak eseteit. Bőven vannak már tanulságok, de az is egyre világosabb, hogy lehet bármekkora zseni valaki, akkor sincs igazán védve.
Bali egyszerre paradicsom a nászutasoknak, a jógiknak és a szörfösöknek is, utóbbiak a déli Uluwatu hullámaiért a világ végéről is eljönnek. A nyugati part viszont kész időutazás, se beach club, se night club, csak az óceán dübörög. De a koromfekete homok, a buja dzsungel és a tengerparti rizsföldek birodalmában ott a sziget legkifinomultabb új szállodája is, ami alig egy év alatt feltette a nyugati partszakaszt a balinéz turistatérképre.
Műfaját tekintve mérföldkő a hazai streaminggyártásban, mégis, a magyar HBO és HBO Max legsötétebb időszakában forgott első realityjük, A híd. Egy ponton ott volt a gyomorgörcs az alkotókban, hogy az anyacég kirántja alóluk a hidat. Végül csak elkészült a műsor, nem is akárhogyan – erről kérdeztük a játékosokat, a producereket, valamint Magyarósi Csaba műsorvezetőt. Ajánló a Forbes.hu-ról.