Ilyet se csináltunk még. Különleges évzáró rendezvény, tíz év kedvenc Forbes-arcaiból szemezgettünk, hogy megkérdezzük tőlük a Corinthia Hotelben, hol van az egyensúly, és mit tehetünk magunkért.
Liptai Claudia állandóan retteg a pénztelenségtől, a haszontalanságtól. „Attól, hogy többé nem kellek.” Elindult Clauságok című önálló estje, amivel országos turnéra is ment.
Liptai Claudia állandóan retteg a pénztelenségtől, a haszontalanságtól. „Attól, hogy többé nem kellek.” Elindult Clauságok című önálló estje, amivel országos turnéra is ment.
Borbély Alexandra és Nagy Ervin újra kimenőt kapott az ikrektől. Szülői szerepek, szakmai kihívások, színpadi és filmes munkák, no és persze a Sztárbox volt a téma. Kérdezett: Galavits Patrik újságíró.
Borbély Alexandra és Nagy Ervin újra kimenőt kapott az ikrektől. Szülői szerepek, szakmai kihívások, színpadi és filmes munkák, no és persze a Sztárbox volt a téma. Kérdezett: Galavits Patrik újságíró.
Kepes András a beszélgetés után könyvet is dedikált, hosszú sor várta, hogy aláírást kaphasson a Két macska voltam elejére.
Kepes András a beszélgetés után könyvet is dedikált, hosszú sor várta, hogy aláírást kaphasson a Két macska voltam elejére.
Boutique Christmas Market – avagy a Forbes első karácsonyi vására. A karácsonyi hangulat fényét a Junior Prima díjas zongoraművész,
ifj. Balázs Elemér emelte.
Boutique Christmas Market – avagy a Forbes első karácsonyi vására. A karácsonyi hangulat fényét a Junior Prima díjas zongoraművész,
ifj. Balázs Elemér emelte.
A 2023. téli Forbes Life különszám címlaposa, Kajdi Csaba, vagyis Cyla. „Aki vállalkozik, annak el kell dönteni, hogy a személyisége alkalmas-e konfrontálódásra. Ha kevésbé vagy alkalmas a konfliktusok kezelésére, nem biztos, hogy jó vezető vagy.”
A 2023. téli Forbes Life különszám címlaposa, Kajdi Csaba, vagyis Cyla. „Aki vállalkozik, annak el kell dönteni, hogy a személyisége alkalmas-e konfrontálódásra. Ha kevésbé vagy alkalmas a konfliktusok kezelésére, nem biztos, hogy jó vezető vagy.”
A forbesos kollégák mentális energiaszintje (és töretlen lelkesedése) év végén egyetlen fotón.
A forbesos kollégák mentális energiaszintje (és töretlen lelkesedése) év végén egyetlen fotón.
Hogyan tovább? Forbes Masters befektetői workshopsorozat január 9-étől Forbes Makers újabb exkluzív önfejlesztő workshopsorozat február 6-ától, elvonulás: február 20–23. Forbes Power Women’s Summit Karikó Katalin (online), Görög Zita, Epres Panni, április 3., Budapesti Kongresszusi Központ
Egy kanadai séf Berlinben japán gasztrofilozófiai háttérrel főz: úgy kezdődik,
mint egy vicc, pedig nagyon komolyan gondolják.
A séf Dylan Watson-Brawn, az étterem az Ernst, a japánság pedig nem annyira az ételekben, mint inkább az alapanyagok kiválasztásában, a főzéstechnológiában rejlik. Az eredmény pedig fantasztikus. Nem találkoztam még ennyire spontán fine dining konyhával az öreg kontinensen (máshol se nagyon Japánon kívül). Persze az is tud nagyon szuper eredményekhez vezetni, ha hosszú évek alatt csiszolgatnak tökéletesre egyes fogásokat az étteremben, de különleges élmény olyan menüt enni, ami csak aznap létezik. És talán kicsit közelebb is áll a gasztronómia mint legmúlandóbb művészeti ág lényegéhez, amit ma megehetünk, nem halasztjuk holnapra.
Az étterem berendezése is erősen japán ihletettségű: a minimalista dizájn, a letisztult konyhapult, ahol az összes vendég – mindössze kilenc – helyet kap, ahogy egy szusijában is szokás. A konyhacsapat minden munkamozzanata a vendégek előtt zajlik, nincs takargatnivalójuk, pedig az összesen 30–35 minifogás elkészítése két és fél óra alatt logisztikailag is meglehetősen nagy feladat.
Persze inkább falatkákat kell érteni itt fogás alatt. A beltérnek és az egész filozófiának megfelelően letisztult tételek alapvetően egy-egy alapanyag értékeinek bemutatásáról szólnak, nem a konyha – vagy a vegyipar – által kínált technológiákról. Így tud főszereplő lenni ezen az estén, hiszen épp szezonjuk van, többféle különleges tökfajta egy közeli farmról vagy a friss szardínia, na, meg a kacsa. Akár nyersen, akár marinálva, akár éppen csak hőkezelve, de a faszenes grillt sem félnek használni.
Sokat gondolkozom azon, hogy mitől lesz az egyik éttermi élmény csalódás vagy legalábbis hiányérzetet hagyó, és mitől lehet máshol tökéletes az öröm. Az Ernst példája kiválóan bemutatja, hogy az önazonos, átgondolt, a vendégélmény minden részletére kiterjedő filozófiai háttér és persze a kiváló minőségű alapanyagok, a kreativitás és a magabiztos technikai tudás együtt nagyot üt.
A Kodály körönd az egész főváros egyik legszebben kitalált tere. A teret övező négy palota egyike egy tűzvész miatt került a címlapokra, majd egy évtizednyi hányattatás után képletesen is felszállt a füst, és az évekig romos épületre ma rá sem lehet ismerni.
Magyarország egyik legbefolyásosabb és legvagyonosabb médiavállalkozója nem tervez, mert nem lát jó befektetést Magyarországon, cserébe komoly portfóliót épít Lengyelországban, több lehetőséget szimatol Szlovákiában, és mint egykori Wizz Air-milliárdosnak a déli féltekén is van egy fapadosa, amivel épp a NASDAQ-ra készül. Varga Zoltán választási lehetőségekről, éves elvonulásról, Bécs, Horvátország és Németország vonzerejéről és arról, hogy miért nem elégítené ki, ha csak olvasgatná a New York Timest, és magában spekulálgatna a tőzsdén.
Borbás Marcsi legerősebb zöld üzenete, hogy nézzük meg, hogyan éltek a nagyszüleink, és próbáljunk pár dolgot visszahozni abból az életmódból. Ő az Őrségben talált otthonra, ahol a kert gondozása sok mindenre megtanította. A Zöld Gasztro rovatban fermentálunk, a Zöld Utazásban közeli és távoli ökoturisztikai helyszíneket keresünk fel. Megjelent a Zöld Forbes.
Indult két észt srác problémájával és egy szimpatikus vízióval, felnőtt egy globális fintech céggé, ma felhasználóinak számláiból a kiberbűnözők is szívesen csemegéznek. Horányi Gergő, a hétszáz fős budapesti Wise-iroda termékigazgatója azt mondja, tudatos és kiszámított döntések vannak a mögött, mennyi csalást fognak meg és engednek át. Ez ugyanis egy trade off kényelem és biztonság között.