Az e-kereskedelem egyre fontosabb a villamossági berendezések piacán, már itthon is akadnak olyan nagykereskedők, amelyek forgalmuknak akár 40 százalékát a világhálón keresztül bonyolítják. Amióta mi mérjük ezt a szegmenst, nem volt példa csökkenésre, és továbbra is dinamikusan növekszik az online forgalom – nyitja a beszélgetést Hargita Péter, a Schneider Electric marketingigazgatója. A vállalat nemzetközi szinten […]
Az e-kereskedelem egyre fontosabb a villamossági berendezések piacán, már itthon is akadnak olyan nagykereskedők, amelyek forgalmuknak akár 40 százalékát a világhálón keresztül bonyolítják.
Amióta mi mérjük ezt a szegmenst, nem volt példa csökkenésre, és továbbra is dinamikusan növekszik az online forgalom – nyitja a beszélgetést Hargita Péter, a Schneider Electric marketingigazgatója.
A vállalat nemzetközi szinten és itthon is komoly erőforrásokat fordított arra, hogy támogassa nagykereskedő partnereit az internetes értékesítésben. „Az eredmények pedig már jól látszanak, van olyan nagykereskedő partnerünk, amelynek forgalmából az online csatorna akár 40 százalékot is kitesz” – mutatott rá Kovács Attila, a Schneider Electric értékesítési igazgatója. „Magyarországon számos iparágban megtörtént, hogy az erős nemzetközi szereplők miatt a hazai vállalatok lemaradtak az online versenyben, de a mi piacunkon nem ezt tapasztaljuk” – teszi hozzá Hargita Péter, majd így folytatja:
Daniel Calvert tevékenységét évek óta csodálattal követem. Korábban Hongkongban dolgozott a Belon étteremben, olyan minimalista francia konyhát vitt, ami tökéletesen passzol az ázsiai, különösen a japán gasztronómia minimalista világába. Talán nem is meglepő, hogy pár éve éppen oda, Tokióba tette át székhelyét. A tokiói Four Seasons hotelben a nyitás után hamar megtalálta a Michelin kalauz két csillaggal. Az alaposan kiérdemelt harmadikra még egyelőre várni kell, de az alapanyag-centrikus és közben hihetetlenül magas technológiai színvonalat képviselő konyha már most is a legfelső szintet prezentálja.
A rövidke várakozás közben roppant izgalmas megfigyelni az étterem előteréből az egyre inkább sötétbe boruló japán főváros főpályaudvarának lenyűgöző gyorsvonatforgalmát, a hátteret a Marunoucsi üzleti negyed felhőkarcolóinak tömbjei adják hozzá. Nem mellesleg a szintén a szállodában levő Maison Marunouchi a város egyik legjobb millefeuille-ének a lelőhelye, érdemes miatta külön visszatérni.
Itt keresd! Sézanne Four Seasons Hotel, Tokió, Marunoucsi negyed, Japán Japán kóstoló menü: 44 000–145 000 forint
Az elegáns étteremben aztán már senki sem a kilátással törődik, épp eléggé izgalmas dolgok történnek a tányérokon, hogy osztatlan figyelmet követeljenek maguknak. Az étlap egészen konkrétan értelmezi a francia carte blanche, azaz üres lap fogalmát: semmi sincs rajta. A sorban érkező tányérokon sincs túl nagy zsúfoltság, épp csak néhány hibátlan alapanyag, többnyire vagy Japánból (leginkább Hokkaido szigetéről) vagy frissen Franciaországból. Ama ebi garnéla, Kristal kaviár, Akkeshi osztriga, Bizen Shamo csirke, Shiranuka szarvas, Setoka narancs, csupa különlegesség, és óriási műgonddal vannak összeválogatva.
A tálalások lazasága fittyet hány a manapság divatos trendekre, itt nincsenek harminc szakács által megformázott tökéletes geometriai megoldások, sem pedig virágszirmokból és mikrozöldekből összecsipeszelt műremekek, a hangsúly az ételen van, nem a szobrászaton. Ez a fajta szuverenitás is tökéletesen összhangban van a Calvertre annyira jellemző határozottsággal és magabiztossággal. És egyben választ ad arra – az egyébként teljesen jogos – kérdésre, hogy miért utazik valaki egy másik kontinensre, ha kiváló francia konyhát szeretne kóstolni.
Százezrek néznek vasárnap esténként a Cápák közöttben. Már az első évadban akartak téged cápának, de akkor nem szeretted volna. Miért?Zsigerből nem éreztem késztetést médiás megjelenésre, és általában hallgatok a megérzéseimre. Az is közrejátszott, hogy a hitelezési és a coachingműködésemet is nagyon szigorú titoktartás övezi, és nem tudtam, mindez hogyan egyeztethető össze a televízió világával. Emellett az üzleti világban, aki kell, hogy […]
Hát, ez egy scam volt. Ezzel hívott fel pár nappal ezelőtt a fiam, miután Angliába érve azzal szembesült, hogy a lakás, amit az egyetemi évre többedmagával bérelt volna, nem létezik. A ház fizikailag persze ott van, úgy néz ki, ahogy a képeken, csakhogy nincs benne kiadó szoba, és legfőképp van egy bent lakó tulajdonosa, aki mit sem sejtett arról, […]
A Forbes.hu-n megjelent első revolutos, csalós cikkem óta egyre-másra sodorja elém az élet a károsultak eseteit. Bőven vannak már tanulságok, de az is egyre világosabb, hogy lehet bármekkora zseni valaki, akkor sincs igazán védve.